Milyonlarca kişi tehlikede! Banka hesaplarından binlerce dolar çalındı
Avrupa'da milyonlarca kişinin banka hesapları tehlikede. Hesaplardan binlerce dolar çalındığı açıklandı.
İngiltere'de milyonları şok eden bir olay meydana geldi. Binlerce kişinin hesaplarından binlerce dolar çalındı.
Hükümet, özellikle ihtiyaç sahibi kişilere yönelik yardımlar alan milyonlarca kişiye, banka hesaplarından para kaybetmeleri nedeniyle ülke çapında bir güvenlik uyarısı yayınladı. Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Dairesi (DESNZ), önümüzdeki aylarda vatandaşları dolandırıcıların tuzağına düşmemek için çok dikkatli davranmaya teşvik ediyor.
Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı ( DWP ), bugünden itibaren (20 Ekim) ülke genelindeki uygun kişilere, hükümetin 2025/26 Sıcak Ev İndirimi programı kapsamında enerji faturalarında 150 sterlin indirim alacaklarını bildiren mektuplar gönderecek. Fonlar, uygun hanelerin faturalarını ödemeleri gereken tutarı azaltmak için otomatik olarak enerji tedarikçilerine tahsis edilecek; para doğrudan kişilere verilmeyecek.
Ancak bu süreçte dolandırıcılar, insanları Sıcak Ev İndirimi'ne başvurmaları gerektiğine ve parayı doğrudan alacaklarına ikna etmek için yorulmadan çalışıyor. Bu dolandırıcılar, insanları kandırarak banka bilgilerini vermelerini sağlıyor ve '150 £'u transfer etmek yerine paralarını çalıyorlar.
İnsanların bu dolandırıcılara karşı dikkatli olması tavsiye edildi.