Memur ve emekli zam oranı belli oldu! Gözler Kabine'de... Memur ve emekli zam oranları konuşulacak

Milyonlarca memur ve emeklinin maaş zamlarının bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak yeni yılın ilk kabine toplantısında olması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından memur ve emeklinin hak ettiği oran belli oldu.

Memur ve emekli zam oranı belli oldu! Gözler Kabine'de... Memur ve emekli zam oranları konuşulacak

Yeni yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü de bugün yapılacak yeni yılın ilk kabine toplantısında olacak. TÜİK’in bugün açıkladığı yüzde 13,58 enflasyon ile birlikte memur ve emeklilere verilecek zam oranının belirlenmesi de bekleniyor.

Memur ve emekliler 2022 yılında yapılacak zam oranını merakla bekliyordu. Enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu. Buna göre; memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 25.65 oranında zammı hak etmiş oldu.

Kabine toplantısında ekonomide alınan önlemlerin piyasaya yansıması, fahiş fiyat artışlarına karşı atılabilecek yeni adımlar, döviz kurunda yaşanan oynaklık, enflasyon rakamları ve faiz politikasına ilişkin değerlendirmeler de yapılacak.

Erdoğan’ın toplantının ardından yapacağı “Millete Sesleniş” konuşmasında memur ve emekli maaş zammı oranlarını kamuoyuna duyurması bekleniyor.