Milyonlarca öğretmen bu haberi bekliyordu! Heyecan yaratan açıklama geldi. Yapılacak o ödeneğe onay verildi. Hesaplara yatmasını bekleyin

Türkiye'de yaşayan milyonlarca öğretmen MEB'den yapılacak açıklamayı bekliyordu. 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlık ödemeleriyle ilgili açıklama geldi. Ödenek için onay verildi.

Milyonlarca öğretmen bu haberi bekliyordu! Heyecan yaratan açıklama geldi. Yapılacak o ödeneğe onay verildi. Hesaplara yatmasını bekleyin

Her yıl eğitim öğretim yılı başında, öğretmenler daha iyi bir eğitim sunabilmek amacıyla hazırlık sürecine girerler. Bu süreçte, ders planlaması, materyal hazırlığı ve öğrenci değerlendirmesi gibi birçok işlem gerçekleştirilir. Hazırlık süreci, öğretmenlerin büyük bir özveri ve emek harcadığı önemli bir aşamadır.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK ÖDEMESİ

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve okulların yaklaşık 2-3 hafta sonra açılması planlanmaktadır. Bu dönemde, öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği yapılacak.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme'ye göre, Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme bölümünde, öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödemesi yapılmaktadır. 2022 yılında bu ödeme miktarı 1.325 TL olarak uygulanırken, 2023 yılı için ise 1.400 TL olarak belirlenmiştir.