Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeli haber! Sicil affı ne zaman geliyor?

Geçtiğimiz aylarda, milyonlarca borçlu vatandaşın yüzünü güldürecek bir haber gelmişti. Gündeme geldiği andan beri, sicil affı konusu vatandaşlar için büyük merak konusu oldu. Peki sicil affı nedir? Sicil affı kimleri kapsıyor? Sicil affı ne zaman çıkacak? Sicil affı gelecek mi? Sicil affı başvurusu nasıl yapılır? Sicil affı dilekçe örneği nedir? Sicil affı kanunu ne zaman çıkacak? İşte merak edilen o detaylar…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeli haber! Sicil affı ne zaman geliyor?

Borçlarını ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara, devlet müjdeli haberi duyurdu. Milyonlarca vatandaşa derin bir nefes aldıracak destek paketi açıklanmıştı. Yeni yıla doğru, devlet kredi kartından dolayı kara listeye alınan, borçlarını ödeyemeyen yaklaşık 10 milyon kişiye sicil affı getiren yasa teklifiyle Temmuz 2023’e kadar borçlarını ödeyen veya yapılandıran herkes kara listeden çıkaracak. Duyuru yapıldığından bu yana büyük merak konusu olan sicil affına dair tüm ayrıntıları sizin için derledik…

Sicil affı nedir?

Sicil affı, kredi kartlı ve çek/senet borçlularına, devletin getirdiği bir aftır. Torba yasa ile gündeme gelen sicil affı, borcunu ödemeyi geciktiren kişilerin Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarından (kara liste) çıkarılmasını sağlayacak. Sicil affı duyurusu yapıldığından beri, milyonlarca borçlu vatandaş için büyük merak konusu oldu.

Sicil affından kimler yararlanabilir?

Sicil affı, kredi veya kredi kartı borcunu geciktirmiş vatandaşları kapsıyor. Aynı zamanda protestolu çek ve zamanında ödenmemiş senedi olanlar da sicil affından faydalanabilecek. Sicil affından, borcu 1 Ekim 2022 gününden önce olan vatandaşlar faydalanabilecek. Borçlu vatandaşlar, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar borçlarını ödedikleri veya yapılandırdıkları takdirde, bankaların kara listesinden çıkarılacak ve kredi sicilleri temizlenecek.

Sicil affından esnaflar faydalanabilir mi?

Esnafın borçlarına dair yapılandırma çalışmaları devam ediyor. Sicil affından esnafın da faydalanabileceği tahmin ediliyor fakat henüz torba yasaya girebilmiş değil. Sicil affı kapsamında toplam 9 milyon dosya temizlenecek.