Milyonlarca vatandaşın gözü Kabine Toplantısı'nda! Emekli maaşı ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi masada

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli bu hafta gerçekleşecek Kabine Toplantısına kilitlenmiş durumda. Emekli maaşı ile ilgili düzenlemenin yanında Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi de masada kunuşulacak konular arasında. İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaşın gözü Kabine Toplantısı'nda! Emekli maaşı ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi masada

Bu hafta içerisinde yapılması planlanan Kabine Toplantısı'nın ana gündemi SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşı düzenlemesi ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olacak. Sabah'ın haberine göre, Kabine Toplantısı'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı beraber yürüttüğü çalışmalar hakkında sunum yapacak.

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Öte yandan Kabine Toplantısı'nda 9.000 prim ile emekli olan Bağ-Kur'lular için 7.200 prim günü masaya yatırılacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle Bağ-Kur'lular için 5 yıl erken emeklilik fırsatı doğacak.

EMEKLİ MAAŞI

En düşük emekli maaşı 2023 yılında 3.500 TL'den yüzde 114'ü aşan artışla 7.500 TL'ye yükseltildi. Bu taban aylığın Temmuz 2023 - Ocak 2024 ara döneminde yeniden belirlenmesi bekleniyor. Bu rakamın 10 bin TL'ye yükseltilmesi en güçlü seçenek olarak masada bulunuyor. Ayrıca memur emeklileri içinde seyyanen artış gündemde bulunuyor. Son karar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın olacak. Milyonların gözü kulağı Kabine Toplantısı'nda olacak.

CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ

Gündeme gelen bir diğer önemli düzenlemelerden bir tanesi de emekli maaşı yanında Ekim ayında Cumhuriyetin 100. yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere bayram ikramiyesi verilmesi oldu. Burada da son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.