Milyonlarca vatandaşın gözü TBMM'de! Ek zam ek ödeme: Temmuz SSK, Bağ-Kur emekli maaşında son durum netleşti

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın beklediği emekli zammı ek zamla beraber yüzde 25'e yükseltildi. Memur, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı düzenlemesi içeren torba yasanın ilk 7 maddesi Meclis'te kabul edildi. Emekli maaşları için son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Milyonlarca vatandaşın gözü TBMM'de! Ek zam ek ödeme: Temmuz SSK, Bağ-Kur emekli maaşında son durum netleşti

2023 Temmuz ve 2024 Ocak ayı arasında uygulanacak emekli ve memur maaşları için yapılan zam paketini içeren torba yasanın ilk 7 maddesini içeren bölümü Meclis'te kabul edildi. En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak. Tüm memur maaşlarına 8077 lira seyyanen zam uygulanacak.

Bazı vergi artışlarını öngören "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin ilk 7 maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Milyonlarca vatandaşın gözü TBMM'de! Ek zam ek ödeme: Temmuz SSK, Bağ-Kur emekli maaşında son durum netleşti - Resim : 1

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 oldu. Bu rakam refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emekli zammı olurken memur emeklisi zammı da yüzde 17,55 olarak kayıtlara geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı sonrası ekonomi yönetimi bütçe çalışmasını gerçekleştirdi.

Milyonlarca vatandaşın gözü TBMM'de! Ek zam ek ödeme: Temmuz SSK, Bağ-Kur emekli maaşında son durum netleşti - Resim : 2

Buna göre SSK, Bağ-Kur emeklisine yüzde 5,23, memur emeklisine yüzde 7,45 refah payı artışı yapıldı ve yeni emekli zammı oranı yüzde 25 oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen emekliye zam ve memur maaşları düzenlemesi için artık 2 adım kaldı. Düzenleme önce yasalaşacak ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Milyonlarca vatandaşın gözü TBMM'de! Ek zam ek ödeme: Temmuz SSK, Bağ-Kur emekli maaşında son durum netleşti - Resim : 3

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL

En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 7.500 TL olarak uygulanacak. En düşük emekli maaşı Aralık 2021'de 3500 TL olarak uygulanıyordu. Ocak 2023'te önce 5500 TL'ye ardından 7500 TL'ye yükseltildi. 2023 yılı için artış yüzde 114'ü aştı.

Milyonlarca vatandaşın gözü TBMM'de! Ek zam ek ödeme: Temmuz SSK, Bağ-Kur emekli maaşında son durum netleşti - Resim : 4

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI 9.876 TL

En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25'lik artış sonrası 9.876 TL olarak uygulanacak.

DUL-YETİM AYLIĞI ORANI NİSPETİNDE VATANDAŞA ÖDENECEK

Dul ve yetim aylığı alanlara da yüzde 25 oranında zam yapıldı.