Milyonları ilgilendiren 2. torba yasa detayı! Hükümet erken emekliliğin önünü açıyor

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir dizi düzenlemeyi kapsayan 1. torba yasa yürürlüğe girdi. Bakanlık 2. torba yasanın müjdesini verirken Bağ-Kur’lu vatandaşları ilgilendiren önemli detayları paylaştı.

Milyonları ilgilendiren 2. torba yasa detayı! Hükümet erken emekliliğin önünü açıyor

Türkiye'de yaşayan 20 milyonu aşkın memur ve emeklinin Temmuz zammını artıran torba yasa, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişmenin ardından hükümet, emeklilik müjdesini içeren 2. Torba yasa tasarısını hazırladı.

Hükümetin hazırladığı tasarıda emeklilik sürecini kolaylaştıracak adımların atılması planlanıyor. Emeklilik için gerekli olan şartları daha da esneterek, insanların daha erken yaşlarda emekli olabilmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra emeklilerin maaşlarında da düzenlemeler yapılması ve artırılması öngörülüyor.

1 MİLYON BAĞ-KUR'LU FAYDALANACAK

Emeklilik reformunun bir parçası olarak, Bağ-Kur sigortalılarının da faydalanacağı önemli adımlar atılmaya hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, küçük esnaf ve çiftçiler de dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyon Bağ-Kur’lu için prim gün şartlarında düzenlemeler planlanıyor.

Yapılması planlanan yeni düzenlemeyle birlikte, şu anda mevcut olan 9000 prim günü şartı, 5400 güne indirilecek. Böylelikle Bağ-Kur’lu çalışanlar için emeklilik yaşının düşürülmesi ve daha erken emekli olabilme imkanı sağlanacak. Bu adım, emeklilik hedeflerine ulaşmak için uzun yıllar boyunca biriken prim günü sayısını karşılayamayan BAĞ-KUR sigortalıları için büyük bir avantaj olacak.