Milyonları ilgilendiren EYT ve asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Bilgin canlı yayında açıkladı! Ara zam gelecek mi? EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "asgari ücret ara zam yapılacak mı?" sorusuna "Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor" yanıtını verdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili ise Bilgin "EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz" dedi.

Milyonları ilgilendiren EYT ve asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Bilgin canlı yayında açıkladı! Ara zam gelecek mi? EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber'de EYT ve asgari ücret ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanların (EYT), ilk maaşlarını 1 Mart'ta alabileceklerini düşündüğünü söyledi. 

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM GELECEK Mİ?
Bilgin, "Asgari ücrete yeni zam gelir mi?" sorusuna "Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde.  Yıl sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılaşacağız. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilediği bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır." yanıtını verdi.

EYT'DE İLK MAAŞ NE ZAMAN?
Bakan Bilgin, TBMM'de imzaya açılan EYT düzenlemesiyle ilgili ise "EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Süreç Meclis'in iradesindedir" açıklamasında bulundu.

9 EYLÜL 1999 TARİHİ ESNETİLEBİLİR Mİ?
EYT ile ilgili 9 Eylül 1999 tarihinin geriye doğru esnetilmesinin gündemde olmadığını belirten Bilgin, "EYT'li maaşında düşük zam iddiası doğru değildir" dedi.

GEÇİCİ İŞÇİLER
Geçici işçilerin durumuna da değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Geçici işçi sorununu seçim öncesi çözeceğiz. EYT'den sonra Meclis'e getireceğimiz konulardan birisi de budur" diye konuştu.

140 BİN PERSONELE KADRO YOLU
Sözleşmeli personelle ilgili Bakan Bilgin "Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız. Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi vardı." ifadelerini kullandı.