Erdoğan bugün açıklayacak: Resmen değişiyor, reform paketi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün açıklayacağı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren reform paketinde, mali disiplini güçlendirme ve enflasyonla mücadele masada. Peki neler yapılacak? İşte detaylar...

Erdoğan bugün açıklayacak: Resmen değişiyor, reform paketi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklamasının ardından gözler reformun ikinci ayağı olan Ekonomi Reform Paketine çevrildi.

Yeni paketle kamuda tasarrufların artırılmasının yanında enflasyonla mücadele masada. İşte reform paketinde bulunan önemli başlıklar...

Makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikaları içeren ekonomik pakette bütçede var olan bütün kalemlerin daha sıkı denetiminin yer alacağı düzenlemeler içerecek.

Ekonomi paketinde, belediye iştirakleri ve bütçe genel denetimi dışındaki kurumların harcamalarıyla ilgili de başlıklar da bulunuyor. Ayrıca yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa temini, ucuz kredi gibi olanakların sunulacağı pakette, borçlara yeni ertelemelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Fiyat istikrarını temin için kalıcı tedbirler geliştirilecek. Sermaye piyasalarının güçlendirilmesi için yeni politikalar hayata geçirilecek.

Cari açıkla mücadeleyi başarıya ulaştırmak için üretimde yapısal dönüşümü teşvik edecek yeni adımlar atılacak. Kamudaki kurumsal yapı güçlendirilerek reformların kalıcılığı sağlanacak.