Milyonların gözü Kabine Toplantısı'nda: Asgari ücret ne kadar oluyor, Bayram tatili kaç gün? emekli zammı oranı...

Milyonların gözü kulağı bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine Toplantısı'nda... Kritik konuların ele alınacağı Kabine Toplantısı'nda asgari ücret, maaş zammı, bayram tatilinin kaç gün olacağı ve Nato zirvesi konuları masaya yatırılıyor.

Milyonların gözü Kabine Toplantısı'nda: Asgari ücret ne kadar oluyor, Bayram tatili kaç gün? emekli zammı oranı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine Toplantısı'nda bugün masada milyonları ilgilendiren konular yer alıyor. 

Asgari ücret ne kadar olacak, emekli maaş zammı, bayram tatili jaç gün olacak? gibi milyonların araştırmasını ve cevabını aradığı sorular bugün saat 14.00'da başlayacak olan Kabine Toplantısı sonrasında yanıt bulacak. 

Bakan Bilgin Asgari ücret için brifing verecek?

Bugün toplanacak Kabine'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in brifing vermesi planlanıyor.

Bu kapsamda yüksek enflasyona karşı asgari ücretlilere temmuz ayında ara zam verilmesi formülü üzerinde duruluyor. Kamu çalışanları ve emeklilerin de “enflasyona karşı ezdirilmemesi” politikası çerçevesinde yüzde 40 civarında zam yapılacağı da belirtiliyor.

Bayram Tatili

Toplantıda 4 günlük Kurban Bayramı tatilinin uzatlıp uzatılmayacağı kararı da verilecek. Turizm sezonunun da olması dolayısıula 4.5 günlük bayram tatilinin 9 günüe kadar uzatılması da yapılacak olan Kabine toplantısında karar verilecek. 

Nato Zirvesi

Kabine'de masaya yatırılacak olan bir diğer önemli konuı maddesi de Madrid'de yapılacka olan NATO zirvesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı 28-30 Haziran’da gerçekleşecek olan zirveyle ilgili son hazırlıkların kabinede ele alınacak ve İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, tahıl koridorundaki son durum bu toplantıda tartışılacak.