Minibüs bekleyen yayayı öldürmüştü, ehliyetsiz çıktı! 17 yaşındaki sürücünün ifadesi

Bursa'da gerçekleşen kazada kavşakta minibüs bekleyen yayaya çarparak öldüren sürücü olay yerinden kaçmıştı. Yakalanan sürücü Mustafa E. (17), ehliyetsiz çıktı. Kaza anında yanında bulunan abisi ve onlara otomobil kiralayan şahısla birlikte gözaltına alındı.

Minibüs bekleyen yayayı öldürmüştü, ehliyetsiz çıktı! 17 yaşındaki sürücünün ifadesi

Dün öğle saatlerinde Orhangazi-İznik kara yolu Yeniköy Kavşağı'nda minibüs bekleyen Ali İhsan İslamoğlu'na (54), kiraladığı otomobil ile çarparak ölümüne neden olan sürücü Mustafa E. (17), kazanın ardından olay yerinden kaçtı. Sürücüyü bulmak için çalışma başlatan jandarma ekipleri, kazaya karışan kiralık otomobili İznik ilçesine bağlı Elbeyli Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu.

Minibüs bekleyen yayayı öldürmüştü, ehliyetsiz çıktı! 17 yaşındaki sürücünün ifadesi - Resim : 1

Sürücü Mustafa E. ile yanında bulunan abisi Maaz E. jandarma ekipleri tarafından, İnegöl istikametine gitmek üzere bir taksiye binerken yakalandılar. Gözaltına alınan kardeşler ifadelerinin ardından, otomobili onlara kiralayan kişi ile birlikte adliyeye sevk edildi.

"BEN BİR ŞEYE ÇARPTIM, HAYVAN DA OLABİLİR"

Ehliyetsiz sürücü Mustafa E., jandarmada verdiği ifadesinde, ağabeyinin kiraladığı otomobili kendisine haber vermeden gezmek için aldığını, kaza yaptıktan sonra da yanına gidip, "Ben otomobil ile bir şeye çarptım. Hayvan olabilir. Korkudan aracı bırakıp kaçtım." dediği öğrenildi. Jandarmadaki sorgusu tamamlanan Mustafa E., ağabeyi Maaz E. ile ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınan otomobili kiraladığı kişi, adliyeye sevk edildi.

Minibüs bekleyen yayayı öldürmüştü, ehliyetsiz çıktı! 17 yaşındaki sürücünün ifadesi - Resim : 2