Minik canlıyı koluna koydu ve kaydetti. Paylaşılan görüntülerdeki canlıyı kimse tanımadı. Gerçek sonra ortaya çıktı, türünün en küçük örneğiymiş

Ormana giden genç adam, bulduğu minik canlıyı koluna koydu ve o anları kaydetti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, gencin kolunda hareket eden minik canlıyı kimse tanımadı. Ancak gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Görüntüye yapılan yorumlarda, canlıyı tanıyan sosyal medya kullanıcıları, onun bir pigme karıncayiyen olduğunu söyledi. Bu tür, karıncayiyenlerin en küçük türü olarak biliniyor.

Arkadaşıyla birlikte ormana giden genç adam, orada bulduğu minik canlıyı koluna koydu ve o anları arkadaşının kaydetmesini istedi. Kaydettiği görüntüleri sosyal medyada paylaştıktan sonra pek çok kişi bu canlının ismini sordu, gencin kolunda hareket eden minik canlıyı kimse tanımadı. Ancak gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Görüntüye yapılan yorumlarda, canlıyı tanıyan sosyal medya kullanıcıları, onun bir pigme karıncayiyen olduğunu söyledi. Bu tür, karıncayiyenlerin en küçük türü olarak biliniyor.

PİGME KARINCAYİYEN

İpeksi karıncayiyen olarak da bilinen Pigme karıncayiyen, dünyanın en küçük karıncayiyenidir. Vücut uzunluğu yalnızca 20 cm olup uzunluğu 24 cm'ye kadar olan uzun, tüylü kavrayıcı kuyruğu vardır. Ağırlığı yarım kilonun altındadır ve adını gümüş gri-altın rengi kürklerinden alır.