Miraç kandili ne zaman? Receb ayının 26’ıncı günü Mirac kandili idrak edilecek!

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Mirac’a çıkarak, Allahû têâlâ ile görüştüğü gece olan Mirac gecesi, Recep ayının 26’ıncı gününe denk geliyor. Bu geceyi ibadet ile geçirecek olanlar, Miraç kandilini dua ederek, namaz kılarak geçirecek. Peki Miraç kandili ne zaman, hangi gün? İşte detaylar...

Miraç kandili ne zaman? Receb ayının 26’ıncı günü Mirac kandili idrak edilecek!

Receb, Şaban ve Ramazan’ı içinde barındıran üç ayların içinde yer alan Miraç kandiline sayılı günler kaldı. Miraç kandilinde dualar edilecek, namazlar kılınacak, Allah’a el açılarak tövbeler edilecek. Receb ayının 26’ıncı gününe denk gelen Miraç kandili, bu yıl şubat ayının sonuna denk geliyor.

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Receb ayının 26’ıncı gününe denk gelen Miraç kandili, bu yıl 27 Şubat 2022 Pazar günü idrak edilecek.

2022 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

27 Şubat PAZAR: MİRAC KANDİLİ
17 Mart PERŞEMBE: BERAT KANDİLİ
2 Nisan CUMARTESİ: RAMAZAN BAŞLANGICI
27 Nisan ÇARŞAMBA: KADİR GECESİ
1 Mayıs PAZAR: AREFE
2 Mayıs PAZARTESİ: RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)
3 Mayıs SALI: RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)
4 Mayıs ÇARŞAMBA: RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)
8 Temmuz CUMA: AREFE
9 Temmuz CUMARTESİ: KURBAN BAYRAMI (1.Gün)
10 Temmuz PAZAR: KURBAN BAYRAMI (2.Gün)
11 Temmuz PAZARTESİ: KURBAN BAYRAMI (3.Gün)
12 Temmuz SALI: KURBAN BAYRAMI (4.Gün)
30 Temmuz CUMARTESİ: HİCRİ YILBAŞI
8 Ağustos PAZARTESİ AŞURE GÜNÜ
7 Ekim CUMA: MEVLİD KANDİLİ

MİRAÇ KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

Miracın bir diğer hediyesi ise “Âmenerrasulü” diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Her gün yatsı namazından sonra bu ayetler okunur, iman dile getirilir.