Son yılların en büyük keşfi

Mısır Antik Eserler Bakanlığı, "son yılların en büyük keşfi" olarak adlandırdığı gelişme ile 20'den fazla ahşap tabut bulduklarını açıkladı. Bakanlık, tabutların antik bir nekropolde bulunduğunu açıkladı.

Son yılların en büyük keşfi

Mısır'da Krallar Vadisi yakınındaki Asasif mezarlığında yer alan tabutların Antik Mısır'ın M.Ö. 1994-332 tarihleri arasındaki bir döneme ait olduğu düşünülüyor. Birbirlerine karşılıklı olarak dizilmiş halde bulunan tabutların dış yüzeylerinde renklendirme yapıldığı da tespit edildi.

Tabutlarda renk bulunması, içlerine konulan insanların ülkede yaşayan önemli insanlar olduğuna işaret ediyor. Şaşırtıcı derece bozulmadan korunmuş olan tabutlar hakkında kısıtlı bilgi aktaran bakanlık, cumartesi gününden sonra daha detaylı açıklama yapacağını duyurdu.

Mısır Antik Eserler Bakanlığı geçen hafta, Luksor’un Batı Vadisi’nde antik bir “sanayi bölgesi” bulunduğunu dünyaya açıklamıştı. Bölgede, ambarlar ve ölülerle birlikte gömüler eşyaları temizleyen yerler olduğu, 18. Hanedan dönemine ait küpler bulunduğu bildirilmişti.

Firavunlar döneminde sadece önemli ve soylu kişilere El Asasif'te ayrıcalıklı mezar veriliyordu. Yapılacak incelemelerin ardından mezarlarda hangi insanların olduğunun ortaya çıkması bekleniyor.