Mısır'daki tren kazası için siyasilerden taziye mesajı

Mısır'ın Sohag şehrinde meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği, 66 kişinin de yaralandığı tren kazasının ardından Türkiye'den birçok siyasi isim taziye mesajı paylaştı.

Mısır'daki tren kazası için siyasilerden taziye mesajı

Mısır'ın başkenti Kahire'ye 460 kilometre uzaklıktaki Sohag şehrinde iki tren çarpıştı. Mısır Sağlık Bakanlığı meydana gelen kazada 32 kişinin öldüğünü 66 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kaza sonrası birçok siyasi isim taziye mesajı paylaştı. İşte o mesajlardan bazıları.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mısır'ın güneyindeki Suhac kentinde meydana gelen tren kazası nedeniyle Mısır halkına başsağlığı diledi. Mesajında, tren kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından büyük bir üzüntü duyduklarını belirten Oktay, "Dost ve kardeş Mısır halkına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı da taziye mesajında şu ifadeleri kullandı: "Mısır’ın Sohac vilayeti Tahta bölgesinde bugün meydana gelen tren kazasında 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, dost ve kardeş Mısır halkı ile merhumların aile ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik iki yolcu treninin çarpıştığı kaza nedeniyle Twitter'dan mesaj paylaştı. Mesajında, tren kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Ömer Çelik, "Kardeş Mısır halkına baş sağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki yolcu treninin çarpıştığı kaza nedeniyle Twitter'dan mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu, mesajında, "Mısır'daki elim tren kazasında 32 kişinin yaşamını yitirdiğini, 108 kişinin yaralandığını öğrenmekten derin üzüntü duydum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.