MİT faaliyet raporu yayımlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı 2023 faaliyet raporu yayımlandı. Raporun sunuş yazısını kaleme alan MİT başkanı İbrahim Kalın, önemli değerlendirmelerde bulundu. MOSSAD’a yapılan operasyonu anımsattı. “Türkiye casusluk sahası değildir” dedi.

MİT faaliyet raporu yayımlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, Türkiye için fedakarca çalıştığını vurguladı. Teşkilatın, dış politikadan terörle mücadeleye kadar birçok alanda kritik hamleler yaptığının altını çizdi. Milli İstihbarat Teşkilatı başkanı İbrahim Kalın, mesajlarını, MİT’in 2023 faaliyet raporunun sunuş yazısı ile paylaştı. Kalın, yabancı istihbarat servislerinin Türkiye’de yürütmeye çalıştığı ajanlık ağlarının çökertilmesine işaret etti. İsrail gizli servisi MOSSAD’a yapılan operasyonları örnek gösterdi.

"T.C ESPİYONAJ SAHASI DEĞİLDİR"

“MİT, ülkemize yönelik espiyonaj, yıkıcı-bölücü faaliyetler, sabotaj ve psikolojik operasyon çalışmalarını sürdüren yabancı servislerin, uluslararası kuruluşların, güvenlik ve istihbarat şirketleri ile bunlarla bağlantılı şahıs ve yapıların faaliyetlerini takip etmekte ve akamete uğratmaktadır. Son olarak İsrail'in casusluk şebekesinin deşifresinde olduğu üzere Teşkilat, Türkiye Cumhuriyeti’nin serbest bir espiyonaj sahası olmadığını her vakada ciddiyetle ortaya koymaktadır.”

                                                                                               İBRAHİM KALIN – MİT BAŞKANI

MİT başkanı, geride kalan yıl oyun değiştirici birçok hamleye katkıda bulunulduğunu vurguladı. Suriye, Ukrayna, Libya, yukarı Karabağ gibi sahalarda başarılı görevler icra edildiğini söyledi. “hibrit tehditlerle hibrit mücadele” teşkilatın tehditler karşısında kullandığı yöntemlere de değindi kalın. Bunları sürekli değiştirdiklerini ve geliştirdiklerini anlattı. "hibrit mücadele" metodunu benimsediklerini aktardı.

“KOORDİNASYON ÖNEMLİ”

İstihbarat ve güvenlik çalışmalarında kurumlar arası koordinasyonun öneminin altını çizdi İbrahim Kalın. MİT’in, güvenlik güçleriyle yekpare hareket ederek çok sayıda ortak operasyona imza attığını söyledi.

“LİDER KADROSU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

MİT başkanı Kalın, PKK’ya karşı sınır ötesinde yapılan nokta operasyonlara da değindi. Terör örgütünün lider kadrosundan çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini vurguladı. Örgüte ait kritik altyapı tesislerinin imha edildiğini kaydetti.