MİT'ten nokta operasyon! HDP'li vekilin ablası çıktı!

PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi Berivan Zilan kod adlı Hatice Hezer, MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Eski HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün ablası olduğu öğrenilen sözde yürütme konseyi üyesi Hatice Hezer'in erkek kardeşinin de 1998'de güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

MİT'ten nokta operasyon! HDP'li vekilin ablası çıktı!

PKK/KCK’nın üst düzey yöneticilerini hedef alan MİT’in saha elemanları, örgütün Yürütme Konseyi üyesi Berivan Zilan kod adlı Hatice HEZER’in Irak’ın kuzeyinde örgütsel faaliyetlerine hız verdiğini tespit etti.

MİT'ten nokta operasyon! HDP'li vekilin ablası çıktı! - Resim : 1

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saha elemanları tarafından yürütülen hassas çalışmalar neticesinde Hatice HEZER’in konumu belirlendi ve terörist kontrol altına alındı. Operasyon için “uygun” talimatını alan MİT elemanları, Süleymaniye’de icra ettikleri nokta operasyonla Hatice HEZER’i etkisiz hale getirdi. Ardından güvenli bir şekilde Irak’ı terk ettiler.

Berivan Zilan kod Hatice HEZER’in sicili kabarık

Hatice HEZER, PKK/KCK’ya 1991 yılında katıldı. 2004’te PKK/KCK kadın örgütlenmesi PJA(PJAK) Ermenistan Sorumlusu oldu. 2008 yılında HPG bünyesinde sorumlu seviyede görevlendirildi. 2011 yılı itibarıyla Mahmur Kampı KJB yürütmesinde, 2014’te Irak/KCK sözde Şehitler Komitesi’nde, 2017 yılında ise Suriye PJAK Sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Afrin’de siyasi çalışmalar ve örgüt sekreterliği görevlerinin yanı sıra TEV-DEM yönetiminde de yer aldı.

Hatice HEZER’in HDP ile de bağlantısı ortaya çıktı

PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi olan Berivan Zilan Kod Hatice HEZER’in,  25-26. Dönem HDP Van eski milletvekili Tuğba HEZER ÖZTÜRK’ün de ablası olduğu öğrenildi.

MİT'ten nokta operasyon! HDP'li vekilin ablası çıktı! - Resim : 4

Ayrıca, 1994’de örgüte katılan Civan Zilan kod Musa Kasım HEZER de erkek kardeşi idi. Musa Kasım HEZER, 1998’de bir çatışmada öldü. Hatice HEZER’in amcasının kızı olan Sema Zilan kod Gülten HEZER de 2002 yılından beri örgütün kırsal kadrosunda faaliyet gösteriyor.