MİT'ten PKK'ya nokta operasyon! Sözde sorumlu Celal Birdal etkisiz.. Saha ajanları özel olarak görevlendirildi

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın basın ve arşiv sorumlularından Sidar Serhat kod adlı Celal Birdal'ı, Irak Gare'de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'ten PKK'ya nokta operasyon! Sözde sorumlu Celal Birdal etkisiz.. Saha ajanları özel olarak görevlendirildi

MİT, PKK/KCK’nın basın ve arşiv sorumlularından Sidar Serhat kod adlı Celal Birdal’ı, Irak/Gare’de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Operasyonun detayları ortaya çıktı.

MİT'ten PKK'ya nokta operasyon! Sözde sorumlu Celal Birdal etkisiz.. Saha ajanları özel olarak görevlendirildi - Resim : 1

TÜRK GÜVENLİK GÜÇLERİNE SALDIRILARIN FAİLİ

MİT, Sidar Serhat Kod Celal BİRDAL’ın, Irak kuzeyindeki Zap ve Hakurk alanlarında faaliyet gösterdiği dönemlerde güvenlik güçlerimize karşı düzenlenen çok sayıda eylemin faili olduğunu belirledi.

MİT'ten PKK'ya nokta operasyon! Sözde sorumlu Celal Birdal etkisiz.. Saha ajanları özel olarak görevlendirildi - Resim : 2

MİT’in saha ajanları, Sidar Serhat Kod Celal BİRDAL’ın bazı eylemleri bizzat kendisinin gerçekleştirdiğini bazı eylemler içinse diğer terörist grupları yönlendirdiğini tespit etti.

MİT'ten PKK'ya nokta operasyon! Sözde sorumlu Celal Birdal etkisiz.. Saha ajanları özel olarak görevlendirildi - Resim : 3

MİT’in yerdeki ajanları, Sidar Serhat kodun bazı örgüt mensuplarını eylem için Türkiye’ye gitmeye özendirmek amacıyla görüştüğü bilgisini elde etti. MİT operasyon için düğmeye bastı. MİT, nefes kesen takip sonrası Sidar Serhat kod Celal Birdal’ı, beraberindeki diğer örgüt mensuplarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

 SİDAR SERHAT KOD CELAL BİRDAL KİMDİR?

PKK/KCK- HPG Basın ve Arşiv Sorumlularından Sidar Serhat Kod Celal Birdal, Konya Selçuk Üniversitesi-Mühendislik programında öğrenim gördü. Öğrencilik yıllarında PKK/KCK’nın Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde sorumlu olarak faaliyet gösterdi. Akabinde, terör faaliyetlerini Suriye ve Irak’ta sürdürdü. Irak/Hakurk alanında ağır silah eğitimi aldı ve Irak/Zap alanına geçerek lojistik faaliyetlerinde sorumlu seviye rol üstlendi.