MİT'ten Suriye'de flaş operasyon! 3 terörist yakalandı

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin-Azez kara yolu üzerinde düzenlediği operasyonla, PKK/PYD'li teröristler Ozan Tunç, Mehmet Kaykır ve Ferhad Edemen'i yakaladı.

MİT'ten Suriye'de flaş operasyon! 3 terörist yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı Suriye'de terörden arındırılmış harekât bölgeleri üzerinden güvenlik güçlerine yönelik eylem gerçekleştirmek amacıyla Amanoslara gelme planı yapan teröristleri Afrin'de avladı. Milis rolüne giren Suriye Milli Ordusunun da destek verdiği operasyonda 3 terörist, Afrin girişinde MİT'in operasyonuyla yakalandı.

Tel Rifat, Azez, Afrin, Kilis-Gülbaba Köyü üzerinden Amanoslara intikal etmeyi planlayan teröristlerden birinin örgüt elebaşlarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yakın koruması olduğu ortaya çıktı. Örgütte 12 ile 8 yıl arasında faaliyet yürüten teröristler MİT tarafından teçhizatlarıyla birlikte yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

MİT'ten Suriye'de flaş operasyon! 3 terörist yakalandı - Resim : 1

PKK terör örgütüne yönelik Türkiye'nin yurtiçinde ve yurtdışındaki operasyonları aralıksız devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Türkiye'ye yönelik faaliyetlerinin sınır ötesinde engellenmesi için yürüttüğü çalışmalarda, 3 örgüt mensubunun Suriye'de terörden arındırılmış harekât bölgeleri üzerinden güvenlik güçlerine yönelik eylem gerçekleştirmek amacıyla, Tel Rifat-Azez-Afrin-Kilis/Gülbaba Köyü üzerinden Amanoslara intikal etmeyi planladığını belirledi.

MİT'ten Suriye'de flaş operasyon! 3 terörist yakalandı - Resim : 2

ÖSO, MİLİS ROLÜNÜ OYNADI

Elde edilen bilgilerin emniyet birimleri tarafından da teyit edilmesi üzerine, MİT'in saha ekipleri teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyon planı yaptı. Terör örgütü mensupları Adnan Piro kod adlı Ferhad Edemen, Bahtiyar kod adlı Ozan Tunç, Çem Riha kod adlı Mehmet Kaykır, Tel Rıfat alanından hareket ederek Fırat Kalkanı Harekat alanına ulaştı. Harekat alanında örgüt mensuplarını karşılayan ve milis rolünü oynayan Suriye Milli Ordusu unsurları operasyonun güvenliğini sağlamak amacıyla uygun bir mizansenle örgüt mensuplarını Afrin şehir merkezi girişine kadar getirdi. Afrin şehir merkezi girişinde Afrin-Azez karayolu üzerinde pusuda bekleyen MİT ekibi örgüt mensuplarını silah ve teçhizatları ile birlikte sağ olarak ele geçirdi.

MİT'ten Suriye'de flaş operasyon! 3 terörist yakalandı - Resim : 3

FEHMAN HÜSEYİN'İN YAKIN KORUMASI

Yakalanan teröristlerden Çem Riha kod adlı Mehmet Kaykır'ın 2012'de PKK'ya katıldığı, örgütün gençlik faaliyetlerinde yer aldığı, İran'da da örgüt adına faaliyet yürüttüğü, son olarak Amanos saha yönetiminde sözde Dörtyol Sorumlusu olduğu, Adnan Piro kod adlı Ferhad Edemen'in 2010 yılında PKK'ya katıldığı, Zeytindalı Harekâtı öncesinde Amonoslar'da kurye ve muhabere sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği, Bahtiyar kod adlı Ozan Tunç'un ise 2014'te örgüte katıldığı ve suikast eğitimi aldığı, örgüt elebaşlarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yakın koruması olduğu öğrenildi. Operasyonun terör örgütünün yurtiçine kadro aktarımına yönelik olarak, sınır ötesinde gerçekleştirilen ve terör örgüt unsurlarının sağ olarak ele geçirildiği bir faaliyet olması ve Zeytindalı Harekâtının terör örgütün Akdeniz açılımı faaliyetlerine büyük bir darbe vurduğunu ve amacına ulaştığını göstermiş oldu.

Ayrıntılar geliyor...