MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Terör örgütünün sözde sorumlusu Rıdvan Ulugana etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde düzenlediği operasyonda mavi kategoride aranan terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından Rıdvan Ulugana'yı etkisiz hale getirdi.

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Terör örgütünün sözde sorumlusu Rıdvan Ulugana etkisiz hale getirildi

MİT sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda mavi kategoride arananlar listesinde yer alan Rıdvan Ulugana etkisiz hale getirildi.

tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç'un aktardığı bilgilere göre, Ulugana, terör örgütü için önemli bir isimdi. 2014 yılında Suriye'ye geçtiği belirlenen Ulugana'nın 2018 yılından bu yana o noktada gerçekleştirilen birçok operasyonun planlayıcısı ve azmettiricisi konumunda yer alıyordu.

OPERASYONUN DETAYLARI

MİT'in uzun süredir gözü kulağı hem Suriye hem Irak'ta. Terörist Ulugana'nın da Tel Rıfat'ta olduğu tespit edildi ve faaliyetleri izlenmeye başladı. Anlık olarak da Ankara'ya yani MİT karargahına anlık, günlük rutin akışı aktarılmaya başlandı. Bu süreçte operasyon içinde uygun zamanı kollayan MİT, harekete geçti.

Ulugana, 2007 yılında PKK terör örgütünün kırsal yapılanmasına katıldı. Yurt içinde özellikle Amanoslar'da bir süre faaliyet gösterdikten sonra 2014'te ilk olarak Suriye'ye geçti. 2018'de de TSK'nın başlattığı Zeytin Dalı Harekat bölgesindeki operasyonlara ilişkin sabotaj yaptığı biliniyordu. Bu eylemler nedeniyle de MİT'in hedef listesinin en üst sıralarında yer alıyordu.