MKE Ankaragücü, Emre Belözoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Tolunay Kafkas ile yollarını ayıran Trendyol Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, teknik direktörlük görevi için Emre Belözoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

MKE Ankaragücü, Emre Belözoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Trendyol Süper Lig’de iyi performans gösteremeyen MKE Ankaragücü ligde geride kalan 7 maç sonucunda 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 beraberlik elde etmişti. Başkent ekibi yeni teknik direktörünü kısa sürede buldu. Başkent ekibi son olarak Başakşehir’i çalıştıran Emre Belözoğlu ile anlaşma sağladı.

Eryaman Stadında düzenlenen imza törenine MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Emre Belözoğlu ve kulüp yetkilileri katıldı. İmza töreninde MKE Ankaragücü ile Emre Belözoğlu arasında 2 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

MKE Ankaragücü, Emre Belözoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı - Resim : 1

KOCA: "İKİ SAATLİK GÖRÜŞME SONUCU ANLAŞMA SAĞLADIK"

Türkiye ve dünyada futbol kariyerinde yıldızlaşmış hem de teknik adamlık konusunda tecrübeli bir isimle bir araya geldiklerini dile getiren Faruk Koca, "Hocamız, Türkiye kariyerinde ilk defa İstanbul dışında, camia kulübü için Ankara'ya geldi. Genç, hırslı, idealleri ve hedefleri olan biri isim. Camiamızla bütünleştirmek istedik. Bu görüşmeyi de mahrem tuttuk, spor kamuoyunda başka isimler konuşuluyordu. Yapımı devam eden 19 Mayıs Stadı'nda bize Allah nasip edere Emre hocayla maç oynamak istiyoruz. Yaklaşık 2 saatlik görüşme sonucu bütün şartlarımızda da mutabakata vararak anlaşma sağladık" ifadelerini kullandı.

“113 YILLIK TARİHİNDE ŞEHİTLER VERMİŞ BİR KULÜP AMA MAALESEF SPORTİF OLARAK HAK ETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ”

Emre Belözoğlu ile kağıt üzerinde olan 2 yıllık sözleşmesin bir anlamı bulunmadığını aktaran Faruk Koca, "Emre Belözoğlu büyük bir isim. Ankaragücü de büyük bir kulüp. Emre Belözoğlu, Faruk Koca için değil Ankaragücü için geldi. 113 yıllık tarihinde şehitler vermiş bir kulüp ama maalesef sportif olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Günü kurtarmaktan yana değilim, geleceği kurtarmak daha anlamlı. Bu kulübe dünya çapında gelmek isteyen isim yapmış hocalar vardı. Futbolculuk kariyerinde, özel hayatında, futbolu okuma açısından başarısını kanıtlamış bir hoca getirdik. Biz dünyanın en iyi kadrolarını kuran takımlarla mücadele edecek kadrolar kurabiliriz. Savunma sanayisinde dünyanın en iyi birkaç ülkesinden birisiyiz. Özel sektöre de öyle. futbolda neden olmasın. Biz iyi işler yapıp geleceğe umutla bakacağız” ifadelerini kullandı.

MKE Ankaragücü, Emre Belözoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı - Resim : 2

EMRE: "ANKARAGÜCÜ'NÜ EN İYİ YERLERE GETİRME GAYRETİNDE OLACAĞIZ"

Emre Belözoğlu, MKE Ankaragücü'nde olmaktan dolayı mutluluğunu belirterek başkent ekibini Avrupa kupalarına taşımak istediğini söyledi. Ankaragücü’nde olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Emre Belözoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Başkana, yönetim kuruluna, Emre Bey'e çok teşekkür ederim. Bu ülkenin Kurtuluş Savaşı'nda şehitler vermiş bir camiada, tutkulu taraftarların önünde olmak için sabırsızlanıyorum. Başkanımız bu kulüp için neler yaptığını biliyorum. Bu camiada, tutkulu taraftarların önünde olmak için sabırsızlanıyorum. Başkanla görüşmemiz uzun sürmedi, Ankaragücü'nü en iyi yerlere getirme gayretinde olacağız."

“KULÜBÜMÜZÜN, BAŞKANIMIZIN, TARAFTARIMIZIN BENDEN NE İSTEDİĞİNİ BİLEREK GELDİM”

İddialı bir insan olduğunu vurgulayan Belözoğlu, "Ankaragücü'nün hak ettiği Avrupa kupalarına götürmek için geldik. Bunu yapmak istiyoruz. Hedefimiz gerçekçi. Kulübümüzün, Başkanımızın, taraftarımızın benden ne istediğini bilerek geldim. Başakşehir'de ve Fenerbahçe'de olumlu izler bıraktım. Bu kulübe de camianın tutkusuna güvenerek geldim. Kimse tek başına başarılı olamaz, yoksa kibire kapılırsınız. Takımı önde görürüm her zaman. İşler kötü giderken de kendimi öne atarım" dedi.

MKE Ankaragücü, Emre Belözoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı - Resim : 3

“BİZ HEDEFTEN ŞAŞMADAN, HEDEFLERİ BÜYÜTMEK İÇİN GELDİK”

Ankaragücü'nün "Kupa Beyi" ünvanına dikkat çeken Belözoğlu, "Biz hedeften şaşmadan, hedefleri büyütmek için geldik. Öncelikli hedeflerimizden birisi de kupa. Oturtmamız gereken bir düzen var. Taraftarın beklediği coşkulu oyunu oynatmanın sözünü veriyorum" diye konuştu.

“ÇOK ÜST DÜZEY İSİMLER GELDİ BU TAKIMLARA”

Galatasaray maçında pozitif yönden baktığını ve Bahadır Han Güngördü gibi genç bir kalecinin kazanıldığını aktaran Belözoğlu, "Galatasaray ve Fenerbahçe üst düzey kadrolar kursalar da kırılmalar yaşayacaklarını düşünüyorum. Meslektaşlarıma da 'katılmıyorum' diyemem. Çok üste düzey isimler geldi bu takımlara. Sezonu da erken açtılar, bence onun ekmeğini yiyorlar. Önümüzde lig için uzun zaman var, onların -3 sıra arkasında olacak süremiz var" dedi.

TOLGA CİĞERCİ VE GARRY RODRIGUES AÇIKLAMASI

Ankara'yı çok sevdiğini anlatan Belözoğlu, eski takım arkadaşları Tolga Ciğerci ve Garry Rodrigues'le ilgili gelen soruya "Tolga Ciğerci hem karakter hem sporcu olarak örnek bir isim. Onlar beraber oynamak güzeldi. Teknik direktörlüğünü yapmak da güzel. Garry ile bir yıl oynadık Fenerbahçe'de. Fenerbahçe'nin sıkıntılı bir süreciydi. Beklentileri karşılayacaktır. Teknik direktörlüğümü çok bilmiyor ama hoşlanacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Ankaragücü'nün iyi bir kadrosu olduğunu belirten Emre Belözoğlu, hafta sonu ilk maçlarında Kaysersipor'a karşı galip gelmek istediklerini dile getirdi.

Başakşehir Futbol Kulübü’nde beraber çalıştığı teknik ekipteki 8 kişinin de geleceğini ifade eden Belözoğlu, Selçuk Şahin’le bir tasarrufları olduğunu ve görüşmelerin devam edeceğini söyledi.