MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama! 5 şehit! Acı haberi MSB duyurdu

Ankara'da Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın da çıktı. MSB'den yapılan son dakika açıklamasında "Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur" denildi. Ankara Valisi Vasip Şahin ise yaptığı açıklamada, "İlk değerlendirmelerde patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den bilgi alarak, tahkikat talimatı verdi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE roket ve patlayıcı madde fabrikasında patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi. Fabrikaya itfaiye ve ambulans sevk edildi.

MSB: 5 İŞÇİMİZ ŞEHİT OLMUŞTUR

MSB'den yapılan açıklamada "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. MKE itfaiyesi ile Ankara itfaiyesi fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama! 5 şehit! Acı haberi MSB duyurdu - Resim : 1

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Saat 08.45 sıralarında Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde kimyasal tepkimeden kaynaklandığı, ilk izlenimde değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve orada çalışan 5 işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Cumhuriyet savcılarımızın koordinesinde teknik çalışmalar yürütülüyor.

Çalışanların tamamına ulaşıldı, göçük altında hepsine ulaşıldı. Patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor."

 

MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama! 5 şehit! Acı haberi MSB duyurdu - Resim : 2

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

5 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da bir açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama! 5 şehit! Acı haberi MSB duyurdu - Resim : 3

BAKAN GÜLER OLAY YERİNE GİDİYOR

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki programını yarıda kesip olay yerine gidiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da MKE'ye ait roket fabrikasındaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i arayarak bilgi aldı.