Monoeste Kozmetik bir ilke imza attı

2020 yılında İzmir- Torbalı’da kurulan Monoeste Kozmetik kirpik lifting ürünlerini ilk defa E-Ticaret yoluyla Türkiye piyasasına sunuyor.

Monoeste Kozmetik bir ilke imza attı

2020 yılında İzmir- Torbalı’da kurulan Monoeste Kozmetik kirpik lifting ürünlerini ilk defa E-Ticaret yoluyla Türkiye piyasasına sunuyor.

2020 yılının ilk aylarında kurulan Monoeste Kozmetiğin kurucusu Hatice Arslan İzmir – Torbalı’ da Turkuaz Küresel Dış Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ yi kurarak sektörün ihtiyacı olan kirpik lifting ürünlerini Türkiye piyasasına ilk kez elden temin ediyor.  Sahibi olduğu güzellik salonunda kullanmak için yurt dışından sipariş verdiği bir miktar Kirpik Lifting ürününün fazla gelmesi üzerine bu işe atıldığını dile getiren Arslan: “ Siparişini verdiğim ürünler çok fazla geldi. Fazlalık olan bu ürünleri gittigidiyor ve pazaryeri tarzı platformlarında satışa çıkarmak aklıma geldi. Pazaryerlerinde satışa sunduğum ürünler 2 gün içerisinde tükenince sektörün bu ürüne ihtiyacı olduğunu fark ettim. Daha sonra E- Ticaret’e başlamaya ve cilt bakım kategorisinde çığır açmaya  karar verdim.” dedi.

PAZARYERİ PLATFORMLARINDA BİR İLK

Yurt dışından getirttiği ürünlerin hiçbirinin Türkiye’de herhangi bir Pazar yeri platformunda satışa sunulmadığını belirten Arslan,  2020 yılına kadar şahsi firması ile e- ticaret hayatını sürdürdüğünü. 2020 yılında ise İzmir Torbalı’da Turkuaz Küresel Dış Ticaret ve Sanayi A.Ş. ‘ yi kurarak Türkiye’ de kişisel bakım ve güzellik sektörünün ihtiyaç duyduğu kirpik lifting ürünlerini elden temin ederek kazandırdığını söyledi. Ağustos 2020 itibari ile Kirpik lifting uygulamasında kullanılan Lash Lift ürününün %90’ ını piyasaya arz ettiğine de değindi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK DESTEK

Arslan’ın başlattığı girişim çok kısa sürede sosyal medyada instagram ve youtube fenomenleri tarafından viral olarak desteklenmiş ve sadece profesyonel olarak güzellik salonlarında kullanılan kirpik lifting ürünleri bireysel olarakta tercih edilmeye başladı. Ağustos 2020 verilerine göre Türkiye’ deki kirpik lifting satışlarının %90’ ı bireysel kullanıcılara yapıldığı belirlendi.

LASH LİFT (KİRPİK LİFTİNG) NEDİR?

Kirpik lifting , kirpiklere yarı kalıcı olarak uygulanan kıvırma ve hacim kazandırma işlemidir. Aynı zamanda kirpiklere keratin bakım yapan  bir güzellik uygulamasıdır. Doğal kirpiklerin diplerine uygulanan bu uygulama keratin bakımı olarak da biliniyor. Gerek sosyal medyada gerekse günlük hayatta adını sıkça duyduğumuz kirpik lifting  zararlı etken madde kullanılmaksızın hijyenik ortamlarda yapılmalıdır. Uygulamada kullanılan malzemeler göz sağlığı açısından uygun olması gerekir. Kirpik lifting uygulaması sırasında veya sonrasında kirpiklerde herhangi bir dökülme meydana gelmez.

 HANGİ DURUMLARDA KİRPİK LİFTİNG UYGULAMASI YAPILIR?

Özellikle Düz ve hacimsiz görünen kirpiklerin yapısını değiştirmek için bu uygulamayı tercih edilebilir. Günlük hayatınızda Rimel kullanmadan kıvrık ve hacimli kirpiklerinizle bakışlarınızı daha etkileyici kılabilirsiniz.

KİRPİK LİFTİNG UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Kirpik lifting uygulaması öncelikle kirpiklerinizin uzunluğuna göre S-M-L olmak üzere 3'e ayrılan ped yapıştırılarak başlanır. Sonrasında kirpikleri özenle ayırarak uygulama çubuğu ile yapıştırıp kıvrık hale gelmesi sağlanır. 1 numaralı bakım ürünü sürülerek 15 dakika bekledikten sonra keratin işlemi gerçekleştirilir. 20 dakika daha beklettikten sonra pedler çıkarılıp en son kalan bakım ürünü sürülerek işlem tamamlanır.

KİRPİK LİFTİNG'DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kirpikleri 2-3 ay kadar süreyle kalıcı şekilde hacim ve kıvırma işlemi olarak özetlenen bu yöntemi yaptırmadan önce mutlaka bu işlemin kimyasal bir işlem olduğunu ve hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini göz önünde bulundurulmalıdır. Kirpik liftingi uygulamasından göz bölgesinin tamamen temizlendiğinden emin olunmalı.Uygulamanın kalıcılık süresi kişilerin kıl yapılarına bağlı olarak farklılık gösteriyor. Uygulama sonrası bölgeye su değdirmek, göz makyajı yapmak ve maskara uygulamak için en az 12 saat beklenmesinin faydalı olduğu belirtiliyor.

Monoeste Kozmetik başarılı girişiminin ardından mevcut ürün portföyünü lashlift’in dışında da  genişleterek kadınların ihtiyacına yönelik tüm taleplerini karşıladığını ve karşılamaya devam edeceğini ileri sürdü. Kozmetik ve Kişisel Bakım kategorilerinin tamamında satış yaptığını, instagram üzerinden aldığı destekler sayesinde kurum için ‘monoestekozmetikk’ isimli instagram sayfasını kurduğunu ve tüketicilerin tüm ürünlere https://monoeste.com/ adresinden ulaşabileceğini bildirdi.