Mosmor şekilde hastaneye götürülen çocuğun röntgenindeki detay doktorları dehşete düşürdü

Altın yüzüğünü kaybettiğini fark eden anne, evin her yerinde yüzüğünü aradı. 2 yaşındaki oğlunun boğazına takıldığını anlayınca dehşete kapıldı.

Mosmor şekilde hastaneye götürülen çocuğun röntgenindeki detay doktorları dehşete düşürdü

Henüz yürümeye yeni başlayan 2 yaşındaki Adam, annesi onu beslemeye çalışırken boğazındaki ağrıdan şikayet etmeye başladı. Bu durumda oldukça endişelenen anne, çocuğu bir doktora götürmeye karar verdi. 

RÖNTGENDE BELLİ OLDU

Jam Press'de yer alan habere göre, Kudüs'te yaşayan aileye, yerel doktor tarafından bir  hastaneye gitmeleri söylendi. Hastaneye giden aile, çocuğun boğazındaki ağrının sebebini öğrenmek için röntgen çektirdi ve çekilen röntgen yüzüğü ortaya çıkardı. Çocuk daha sonra yüzüğün çıkarılması için acilen ameliyata alındı.

Mosmor şekilde hastaneye götürülen çocuğun röntgenindeki detay doktorları dehşete düşürdü - Resim : 1

YEMEK BORUSUNA TAKILDI

Doktor küçük bebeğin şanslı olduğunu söyledi. Yüzük, yemek borusunun yakınına takılmıştı bu sebepten boğulma tehlikesi görülmedi. Hastanedeki kulak burun boğaz bölümünün başhekimi Dr. Anat Dinur, Adam'ın boğazında herhangi bir "geri dönüşü olmayan hasar" oluşmasını önleyen kısa sürede tedavi gördüğünü söyledi.

GÜLÜMSEMEYE GERİ DÖNDÜ

Aile, Adam'a yapılan hızlı müdahale için minnettar olduklarını da sözlerine ekledi. Babası Muhammed, Jam Press'e "Oğlumuzun hayatını kurtaran sağlık ekibini, hızlı ve özenli davrandıkları için alkışlıyoruz. Müdahaleden sonra Adam kısa süre sonra yemek yemeye ve gülümsemeye geri döndü" diye devam etti. Baba, "Bu olay bize dikkatli olmamızı ve küçüklerimize sahip çıkmamızı hatırlattı." diyerek sözlerini noktaladı.

Mosmor şekilde hastaneye götürülen çocuğun röntgenindeki detay doktorları dehşete düşürdü - Resim : 2

KÜÇÜK ÇOCUKLARI OLANLAR DİKKAT!

Dinur, küçük cisimlerin özellikle pillerin yutulması halinde çocuklara geri dönüşü olmayan zararlar verebileceğini belirterek, küçüklere dikkat edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Dinur, "Çocuk oyuncaklarında yaygın olarak bulunan düğme pillerin yutulması, iki saat gibi kısa bir süre içinde yaşamı tehdit eden kimyasal reaksiyonlara yol açabilir. Pil asitleri tükürük ile reaksiyona girerek dokuyu yakan ve iç kanamaya neden olan kostik soda oluşturur." diyor.