Motorlu taşıtlar vergisi için son gün

2021 yılının birinci taksit ödemesi Ocak ay sonunda sona eren MTV'de geri sayım başladı. Peki, ödemeler nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Motorlu taşıtlar vergisi için son gün

Motorlu taşıtlar vergisi ocak ve temmuz ayları olmak üzere eşit 2 taksitte ödeniyor. Bu sene yeniden değerleme oranındaki artışa paralel olarak yüzde 9.11 oranında artış yapılan MTV'de 2021 yılının birinci taksit ödemesi için tanınan süre yarın sona erecek. Peki, ödemeler nasıl yapılıyor? 

MTV ödemesi farklı yöntemlerle ödenebiliyor. Vatandaşlar ödemelerini internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesi üzerinden hızlı ödeme menüsüyle şifresiz şekilde, Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulaması ile ve gib.gov.tr üzerinden anlaşmalı bankaların banka/kredi kartıyla ya da havaleyle ödenebiliyor. İşte detaylar...

MTV yönünden mükellefiyet kaydı olan ya da MTV’yi tahsil etmeye yetkili olan Vergi Dairesi Müdürlüklerine, yetkili bankalara ve PTT şubelerine başvurularak vergi ödeme işlemi yapılabiliyor. Bunun yanı sıra ödemeler anlaşmalı bankaların internet bankacılığı aracılığıyla ya da banka şubeleri üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Aynı zamanda ivd.gib.gov.tr resmi internet sitesinde bulunan “MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme” bölümü aracılığıyla ödenebiliyor. Ödeme yapmak için önce sorgulama yapmak gerekiyor. Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorgulanan tüm borçlar ödenebiliyor.