Kuzey Irak'ta Pençe Harekatı sürüyor... 9 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara yönelik harekat başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, Pençe Harekatı'nın görüntülerini paylaştı. Operasyon devam ederken şu ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesi, Hakurk’ta başlatılan operasyonu Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden yönetti.

Atak helikopterlerinin desteğiyle devam eden harekatla Hakurk'taki mağara ve sığınakların imhası, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katılıyor.

 Fırtına da destek veriyor

Irak kuzeyi Hakurk bölgesine icra edilen operasyona başta Fırtına obüsleri olmak üzere kara ateş destek vasıtaları yoğun destek veriyor.

Milli Savunma Bakanlığı gece icra edilen hava hücum harekâtıyla bölgeye inen komando birliklerinin, PKK’lı teröristlerin bölgeye tuzakladığı mayın ve EYP’leri etkisiz hale getirdiğini, sığınak ve barınakları imha etmeye devam ettiğini açıkladı.

9 terörist etkisiz hale getirildi

Harekata, Batman, Tatvan ve Hakkari dağ komandotugayları da katılıyor. Bölgede çok sayıda mekanize tank birlikleri de atışlarıyla operasyona destek veriyor. İlk tespitlere göre, 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi bölgeden geliyor. Hakkari Yüksekova ve Şemdinli Derecik’te askeri hareketlilik dikkat çekiyor.

Öte yandan kara ateş destek vasıtaları da belirlenen hedeflere vuruyor.

Zap ve Kandil'e operasyon

Eş zamanlı düzenlenen ikinci bir hava operasyonuyla Zap ve Kandil'de terör örgütü PKK'nın silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi.

Kuzey Irak'ta Pençe Harekatı sürüyor... 9 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 4Pençe Harekâtı kapsamında Komandolar Hakurk'ta PKK’lı teröristlerin inlerine girdi.
8 bölmeli bir sığınakta bulunan EYP malzemeleri, tuzaklı EYP’ler, roket mühimmatları ve çok miktarda yaşam malzemesi imha edildi. 

"Hakurk'ta operasyon sürerken, içeride de sürüyor"

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hakurk'ta bir yandan operasyon yaparken arkadaşlarımız aynı zamanda iç güvenlik operasyonunda bu sabah birisi turuncu renkte olan 2 teröristi etkisiz hale getirdiler. Şimdi de Batman'da Hasankeyf'te bir sığınağa baskın yapıp 4 tane teröristi oradan canlı bir şekilde aldılar ve şimdi götürüyorlar, şu saatler içerisinde. Yılbaşından bu güne kadar sadece iç güvenlik operasyonlarında 41 üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik." açıklamasını yaptı.