Mücahit Birinci EYT'nin çıkma sürecinin perde arkasını ilk kez tv100'de anlattı: Erdoğan nasıl ikna edildi?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT'nin çıkma sürecini hukukçu ve eski AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci ilk kez tv100 ekranlarında Cansu Canan ile Özgür İfade programında anlattı. Birinci, Erdoğan'ın başta EYT'ye sıcak bakmadını ve bunu kamuoyu önünde de sıklıkla dillendirdiğini ancak halktan gelen çok yoğun talep üzerine daha sonradan ikna olduğunu kaydetti.

Hukukçu Mücahit Birinci, tv100'de Cansu Canan ile Özgür İfade programında EYT'nin çıkarılmasının perde arkasını ilk kez anlattı. Birinci, halktan gelen isteğin MYK'da Cumhurbaşkanı'na iletildiğinde, Erdoğan'ın başta EYT'nin çıkarılmasından taraf olmadığını ancak kamuoyundan gelen yoğun talep üzerine sonradan kabul ettiğini kaydetti.

MÜCAHİT BİRİNCİ, EYT'NİN ÇIKARILMASI SÜRECİNİN PERDE ARKASINI İLK KEZ ANLATTI

Birinci'nin programdaki açıklamaları şu şekilde:

"Anadolu'da her gittiğim yerde, vatandaşın kafasına öyle bir yerleştirmişler ki... EYT olmazsa asla oy vermeyiz, EYT olmazsa bittiniz! İlk defa söylüyorum. Cumhurbaşkanımıza MYK'da vatandaşın EYT talebini ilettiğimizde -ki çok ciddi bir çoğunluk, toplu bir itiraz vardı- EYT çıkarma tarafında değildi, çok direndi. 2 çalışana 1 emekli olmaz, dedi. Bu çok absürt bir rakamdır. Almanya'daki rakam bunun çok üzerindedir.

"CUMHURBAŞKANIMIZ EYT'Yİ ÇOK İSTEYEREK ÇIKARMADI"

Cumhurbaşkanımızın EYT için kanaati bu değildi. İtirazlarını basının önünde de gerçekleştirdi. Burada muhalefet de görevini yapmadığı için. Ekonomiye oluşturacağı yükü görmediler. Yani Cumhurbaşkanımız EYT'yi çok isteyerek çıkarmadı."