Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı!

ABD'nin Kentucky eyaletinde bir lisede düzenlenen okula dönüş etkinliğinde yaşananlar akıllara durgunluk getirdi. Okulun müdürü öğrencilerine Hooters kıyafetleri giydirip, amigo kızlara benzeterek kucak dansı yaptırdı.

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı!

Lise öğrencilerinin müdürlerine kucak dansı yaptığı ve ponpon kızların Hooters kostümü giydiği fotoğrafları gören Kentucky halkı büyük tepki gösterdi. Hazard Lisesi'nin silinmiş olan Facebook sayfasında mezuniyet haftası "erkek yarışması"nda yayınlanan görüntülerin ardından soruşturma başlatıldı.

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı! - Resim : 1

Okulun spor salonunda düzenlenen sözde eğlencede kız ve erkek öğrencilerin Lise müdürü ve okul personeline kucak dansı yaptığı görüldü. İç çamaşırlarıyla spor salonunda gezerek dans eden öğrenciler sırayla sandalyelerde yan yana oturan okul müdürü ve diğer okul personelinin kucaklarına oturup dans ediyor ve uygunsuz görüntüler sergiliyor. Okul müdürü Donald 'Happy' Mobelini ve Hazard belediye başkanının bir erkek öğrenciye yaptığı kucak dansı ise dikkat çekti.

Hazard Bağımsız Okulları Müfettişi Susan Combs, olay hakkında soruşturma başlattı ve disiplin cezalarının uygulandığını söyledi. Combs Çarşamba günü yaptığı açıklamada, okul etkinliklerinin ruhta yaratıcılığı desteklerken, fotoğraflarda gösterilen olayların bu yaratıcılıktan "çok uzak" olduğunu söyledi.

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı! - Resim : 3

Combs ayrıca, disiplin işlemlerinin yapıldığını ve tüm bölge personelinin bölge adına özür dilediğini ekledi. Combs, bu şoke eden olayın altında yatan kişilerin sosyal medya ve politika eğitiminden geçeceklerini belirtti.

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı! - Resim : 4

Twitter kullanıcıları, fotoğraflarla ilgili şu yorumları yaptı:

"Tam olarak burada neler oluyor?"

 "Yani… Kentucky'deki Hazard Lisesi genç erkeklerle bunu yapıyor… Onları travestiler gibi giydiriyorlar ve onları ezdiriyorlar öyle mi?"

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı! - Resim : 5

"Diğer okullarda okuyan kız öğrenciler için saçma sapan bir ton katı giyim kuralları var, o kadar katı kurallar ki kızlar tozluk giydiklerinde evlerine gönderiliyorlar."

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı! - Resim : 6

Hazard Independent School Board üyesi Aster Sizemore, Salı günü okulda olduğunu ancak şüpheli aktivitenin gerçekleştiği etkinlikte olmadığını söyledi.

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı! - Resim : 7

Louisville Courier Journal dergisine göre Sizemore, "Normalde müdür Happy Mobelini oldukça katı biridir, bu yüzden biri şapkadan bir şey çıkarmadığı sürece şaşırmaya devam edeceğim. Bir çocuk okula kısa bir elbiseyle gittiğinde hemen üzerini değişmesi için evine yollanıyor."

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı! - Resim : 8

2008 yılında, Mobelini'nin öğrencilerin karıştığı alkol olayları nedeniyle iki kez soruşturulduğu ortaya çıktı. Lexington Herald-Leader, Mobelini'nin öğrencilerinin okulda sigara ve alkol içerken çekilen fotoğraflarının internette dolaştığını iddia etti.

Müdür lise öğrencilerine kucak dansı yaptırdı! - Resim : 9

Aynı yıl öğrenciler okulun futbol sahasında sigara içerken polisler tarafından yakalandı. Mobelini, her iki durumda da içkiden habersiz olduğunu belirttiği ve bu yüzden başının belaya girmediği öğrenildi.