Müge Anlı canlı yayında açıkladı: Tehdit ediliyoruz

Müge Anlı, Aleyna Çakır'ın ölümünün ardından şüpheli olarak ifadesi alınan Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun'un ölü bulunmasının ardından kendisine yönelttiği "Bu ölümden Müge Anlı suçludur" sözlerine yanıt verdi.

Müge Anlı canlı yayında açıkladı: Tehdit ediliyoruz

Müge Anlı, Ümit Can Uygun'un annesinin ölümünün ardından kendisine yönelttiği, "Bu ölümden Müge Anlı suçludur" sözlerine yanıt verdi. Müge Anlı, "Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın ben bu yoldan dönmeyeceğim" derken "Başka Aleynalar ölsün istemiyorum" diye konuştu.

Aleyna Çakır'ın ölümünün ardından ifadesi alınan Ümit Can Uygun'un çocuk esirgeme yurtlarında öğretmen olarak çalışan annesi Gülay Uygun, Ankara’nın Keçiören ilçesinde kafasından silahla vurulmuş şekilde ölü olarak bulundu. Uygun'un ölümünün ardından gazetecilere konuşan oğlu Ümit Can Uygun ve eşi Durak Uygun, Müge Anlı'yı hedef aldı. Ailenin avukatı da aynı şekilde Müge Anlı'ya sert sözler söyledi.

Müge Anlı'dan iddialara yanıt

Müge Anlı, Gülay Uygun'un cansız bedeninin bulunmasının ardından aile üyeleri tarafından kendisine yöneltilen suçlamalara bugünkü canlı yayınında cevap verdi. Anlı, "Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın ben bu yoldan dönmeyeceğim. Başka Aleynalar ölsün istemiyorum" dedi.

Müge Anlı şunları kaydetti:

Çok üzücü bir haberle karşılaştık. Aleyna Çakır'ın ölümünü araştırırken bazı iddialar ortaya atıldı ancak biz ekrana dahi taşımadık. Ümit Can'ın annesi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Biz bunları ekrana dahi taşımadık. Ümit Can'ın annesi ölü olarak bulundu. Ben ne vazife yaptığını bilmiyordum. Zaten aile fertlerinden biri kızları gece kulüplerine pazarlamakla suçlanıyor. Bu konuda şahitler de var. Ve aile fertlerinden biri de devletin çocukları koruduğu yuvada çalışmış. Zaten dünyanın neresinde olursanız olun soruşturma başlatılırdı. Bazen soruşturma başlar, açığa alınır, bazen de görevine iade edilir.

Ama hanımefendi iddialara göre evden çıkıyor ve bir akrabasına gidiyor, daha sonra da ormanlık alana giderek şüpheli bir şekilde ölü olarak bulunuyor. Yapılan ilk tespitlere göre kadın intihar ediyor. Tabii o fotoğrafları biz de gördük, çok garip bir olay. İntihar etmek için ormana gidiyor. Ağzından maskesini bile çıkarmadan ensesinden tek kurşunla ölü bulunuyor. Bunlar devletin önemli kurumlarıdır, o yüzden ben bu soruşturmayı devlete bırakıyorum. Müfettişler, bilgi de almaya başladılar kızlardan. Çok sayıda kız ihbarda bulundu çünkü.

Söylenenlere göre hanımefendinin iki gün sonra ifadesi alınacakmış. Hanımefendi WhatsApp gruplarına "Benimle ilgili iyi konuşun" diyerek mesajlar gönderiyor. Ben ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Sürekli tehdit ediliyorduk

Aleyna'nın ailesinin buraya geldiği ilk günden bu yana, hem konuşanlar hem ATV hem ben, ailem, bütün mekan sahipleri tehdit ediliyordu. Bununla ilgili de elimde belgeler var. Ben söyleyince gruplardaki yazılarda tehdit mesajları var. Bu olayın ardından yine onların gözünde suçlu olan ben oldum. Ben kimseyi tanımıyorum. Ben hanımefendinin ne adını vermişim, ne fotoğrafını vermişim? Ben bu bilgilere sahiptim ancak kurumları yıpratmamak için yayınlamadım.

Ben kalbimin doğrusuna gitmeye çalışıyorum. Bu yayına başladığımdan bu yana hep söyledim, "Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın ben bu yoldan dönmeyeceğim. Allah izin verdiği sürece. Onu Allah billir. Kim ne kadar ne tehdit ederse etsin, benim için önemli olan; en baştan söylediğim gibi Aleyna'nın intihar etmesi ya da öldürülmesi Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapora bağlıdır. O ayrı bir konudur. Ama bir genç kızın olayından ortaya çıktı ki, onlarca genç kızın kötü yola sürüklenmesi doğru değildir ve bunların cezalandırılması gerekiyor. Ben bunu söylemeye devam edeceğim çünkü başka Aleynalar ölsün istemiyorum. O kadar üzüldüm ki, keşke hanımefendi hayatta olsaydı. Defalarca ulaşmaya çalıştık. Keşke bizi arasaydı da yüzleşmek isteseydi.

Aleyna Çakır
Aleyna Çakır

Aleyna Çakır ne zaman öldü? Aleyna Çakır nasıl öldü?

Aleyna Çakır, 3 Haziran'da Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir evde ölü olarak bulundu. Aleyna'nın ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle soruşturma başlatılırken, sevgilisi Ümit Can Uygun şüpheli olarak ifade verdi. Öte yandan Aleyna'nın ailesi ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın programına katılarak, kızlarının ölümünün aydınlatılması için yardım talebinde bulundu. Kızlarının intihar etmiş olabileceğine ihtimal vermeyen aile üyeleri, kızlarının cinayete kurban gittiğini ileri sürdü.

Ailenin hedefinde bulunan Ümit Can Uygun'un Aleyna Çakır'ın hayatını kaybettiği olaydan önce sosyal medyada kızlarına şiddet uyguladığı görüntüleri yayınlaması, Uygun'un cinayet şüphelisi olarak gösterilmesine sebep oldu.

Gülay Uygun nasıl öldü?

Ümitcan Uygun'un öğretmen olan annesi Gülay Uygun, dün sabah saatlerinde evden çıktı. Gülay Uygun'dan bir süre haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis ve Uygun'un yakınları, kayıp öğretmeni aramaya başladı.

Gülay Uygun, yakınları tarafından Keçiören’de her zaman ki gittikleri boş alanda başından silahla vurulmuş şekilde bulundu. Olay yerine çağırılan polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Uygun'un hayatını kaybettiği tespit edildi.

Yapılan ilk incelemede ise Gülay Uygun'un intihar ettiği belirlendi.