Müge Anlı'nın sanat okulu projesi Terra Santa'da hayata geçiyor

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, sanat alanında kabiliyetli Roman çocukların sanat eğitimi almalarını ve onların topluma kazandırılmalarını sağlayacak ‘Müge Anlı ve Dostları Sanat Okulu’ projesini, Beyoğlu'nun tarihi mekanlarından Terra Santa'da hayata geçiriyor. Usta gazeteci, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile yakın zamanda tefrişatına başlanılacak tarihi yapıyı gezdi. Projenin önemine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Çok büyük bir eğitim çalışması olacak." dedi.

Müge Anlı'nın sanat okulu projesi Terra Santa'da hayata geçiyor

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle ‘Müge Anlı ve Dostları Sanat Okulu’ projesini Beyoğlu Belediyesi tarafından tahsis edilen Beyoğlu'nun tarihi mekanlarından Terra Santa'da hayata geçiriyor.

Usta gazeteci, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Bağcı ile birlikte çocukların eğitim görmesi için tefrişatı yapılacak Terra Santa'yı gezdi.

Proje kapsamında, Roman çocuklar başta olmak üzere güvenli ve sağlıklı aile ortamına sahip olmayan, özel desteğe ihtiyaç duyan sanat alanında kabiliyetli çocukların sanat eğitimi almaları sağlanacak. Çocuklar, sanatın iyileştirici gücü sayesinde topluma kazandırılacak. 

BAKAN TEKİN'DEN MÜGE ANLI'YA DESTEK

Projenin önemine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,

"Roman kardeşlerimizin eğitim görecekleri, sanat kabiliyetlerini geliştirecekleri 'Müge Anlı ve Dostları Sanat Okulu Projesi'nin hayata geçmesi ve gönüllülerin bağışlarıyla Roman kardeşlerimiz için çok büyük bir eğitim çalışması olacaktır. Roman kardeşlerimizin eğitimi için çıktığı bu yolda Sayın Müge Anlı'yı kutluyor, başarılı ve duyarlı çalışmalarının devamını diliyorum. Milli Eğitim bakanlığı olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den bir istekte bulundu. Müge Anlı, “Müthiş bir okul müdürü lazım. Burası için aday olan bir müdür olursa her şeye koşturabilecek spor ayakkabılı heyecanlı bir okul müdürü istiyorum” dedi. Bakan Tekin’in bu isteğe yanıtı ise “Bizde öyle arkadaş çok, biz buluruz hiç merak etmeyin” oldu.

Gerekli incelemelerin yapıldığı okulun tefrişatına yakın zamanda başlanılacak.