Marmaris'te orman yangını büyüyor! Bakan Pakdemirli'den ilk açıklama

Son dakika haberine göre Muğla’nın Marmaris İçmeler girişindeki Siteler Mahallesi’nin hemen üst kısmında orman yangını başladı. Deniz Kuvvetleri de yangına müdahale ediyor.

Marmaris'te orman yangını büyüyor! Bakan Pakdemirli'den ilk açıklama

Marmaris ilçesi İçmeler karayolu üzerindeki Armutalan Mahallesi, Siteler mevkisinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı.

Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yeri ve otellere 100 metre mesafedeki yangın bölgesine 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

Yerleşim yerleti tehdit altında

Yangının yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı bölgedeki otel ve sitelerde de önlem alındı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Yangında  trafiğin sadece Datça yönüne açık olduğu öğrenilirken, İçmeler'den merkeze giden yol kapatıldı. Ayrıca yangına yakın bölgelerde araçlar geri döndürülüyor.

Marmaris'te orman yangını büyüyor! Bakan Pakdemirli'den ilk açıklama - Resim : 1

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Marmaris'teki orman yangınına ilişkin, "Marmaris'teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz." dedi.

 

 

Evlere ve otellere kadar indi

Ormanlık alanda başlayarak dağın arka yüzündeki Asparan bölgesine de yayılan yangın kısa sürede Siteler, Armutalan ve Turban bölgelerinde ev ve otellere kadar indi.

Marmaris Belediyesi'nden açıklama

Marmaris Belediyesi'nden gelen açıklamada ise, 'Armutalan'da ormanlık alanda çıkan yangına ilk müdahalede bulunuldu. Belediye Başkanımız Mehmet Oktay, başkan yardımcıları, birim amirleri ve personelimizle birlikte yangın bölgesinde... Tek dileğimiz daha fazla büyümeden yangının söndürülmesi.' ifadeleri kullanıldı.