Sabotajcının babası gözyaşlarına boğuldu! Sözleri yürek dağladı: Keşke...

Muğla'nın Marmaris ilçesinde günlerdir süren orman yangının sabotajcısı Sabit Ayhan tutuklandı. Ayhan'ın babası yaptığı açıklamada "Keşke orman yanmasaydı, kendisini öldürseydi. Ölüsünü bulsam daha iyiydi'' dedi.

Sabotajcının babası gözyaşlarına boğuldu! Sözleri yürek dağladı: Keşke...

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran'da yangın çıktı. Yangının başladığı Küfre Koyu'nda, yanında 2 benzin bidonuyla yakalanıp gözaltına alınan ve sorgusunda ormanı yaktığını itiraf eden Sacit Ayhan (34) çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

İtiraf etti
Şüpheli Sacit Ayhan'ın ilk sorgusunda, ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, babası tarafından dışlandığını ve bu nedenle yangın bölgesinde 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangın çıkardığını itiraf ettiği öğrenildi. Ayhan'ın ateşin içine girerek intihar etmek istediğini söylediği belirtildi.
Sabotajcının babası gözyaşlarına boğuldu! Sözleri yürek dağladı: Keşke... - Resim : 2
Babası ilk kez konuştu
Tutuklanan zanlı Sacit Ayhan'ın babası Kadir Ayhan, A Haber'e açıklamalarda bulundu. Kadir Ayhan, oğlunun akşam saatlerinde geleceğini söyleyip Değirmenyanı'na patoz işleri için çalışmaya gittiğini anlattı. Baba Ayhan, oğlu gelmeyince ve yangın çıktığı haberini alınca endişe ettiğini belirterek oğlunu telefonla aradığını ancak ulaşamadığını söyledi.

 "Ben yapacağını hiç ummazdım"
Baba Ayhan ''Ulaşamayınca yangının arasında kaldığını düşündüm. Güvenlik güçlerinden aldığım bilgiye göre motoru bulunmuş. Daha sonra da kendisinin yakalandığını söylediler. Ama kendisinden bunu beklemiyordum. Bunu yapacak birisi değil. Doğayı da insanları da seven ve doğadan ekmek yiyen birisi. Kendimiz arıcıyız ve yıllarca bu işi yaptık. Bizler hala ormandan ekmek yiyen insanlarız. Kekik işleri yapıyoruz. Çay kırdı geldi, kışlık içmek için. Ben yapacağını hiç ummazdım.'' ifadelerini kullandı.

Sabotajcının babası gözyaşlarına boğuldu! Sözleri yürek dağladı: Keşke... - Resim : 4

"Ölüsünü bulsam daha iyiydi'"
''Keşke orman yanmasaydı, kendisini öldürseydi. Ölüsünü bulsam daha iyiydi'' diyen Kadir Ayhan, ''Çünkü orman gitti. Bizler buradan ekmek yiyen insanlarız. Burada herkesin ekmeği ile oynadı. Yaptıysa öyle ama yapmadıysa da bilmiyorum. Bunu yapacak biri değildi'' şeklinde konuştu. Oğlunun kötü insanlarla ilişkisi olmadığını evde sakin ve sessiz biri olduğunu belirten baba Ayhan, ''Keçilere bakar, deniz çok sever ve denize dalış yapar. Böyle biriydi. Ben yapacağını hiç beklemiyordum'' dedi.