Küçük çocuğa sahilde kabusu yaşattı! Anne mahkemede konuştu: Tehditler nedeniyle...

Muğla'da geçen yıl 6 yaşındaki Y.S. isimli çocuğa sahilde cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 40 yaşındaki T.Y.'nin yargılamasına devam edildi. Şikayetin 2 ay sonra yapılmasıyla ilgili soruya anne Selda S. aldıkları tehditler nedeniyle geç şikayet ettiklerini belirtti.

Küçük çocuğa sahilde kabusu yaşattı! Anne mahkemede konuştu: Tehditler nedeniyle...

Kargı Sahili'nde kumsalda geçen yıl 5 Ağustos'ta, 12 yaşındaki ağabeyiyle oyun oynayan Y.S., iddiaya göre T.Y.'nin cinsel istismarına uğradı. Y.S.'nin ailesi yaklaşık 2 ay sonra polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Bunun üzerine polis soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından T.Y. hakkında 'Sarkıntılık suretiyle çocuğa cinsel istismar' ve 'Çocuğa yönelik tehdit' suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Datça Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Küçük çocuğa sahilde kabusu yaşattı! Anne mahkemede konuştu: Tehditler nedeniyle... - Resim : 1

Kendisine iftira atıldığını söyledi
15 Haziran'da görülen ilk duruşmada tutuksuz sanık T.Y. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip, kendisine iftira atıldığını söyledi. Duruşma sırasında anne, baba ve ağabeyinin yanı sıra çocuk Y.S.'nin beyanı, uzman eşliğinde, şüphelinin de bulunduğu ortamda alınarak yaşadıklarını anlattı.

Küçük çocuğa sahilde kabusu yaşattı! Anne mahkemede konuştu: Tehditler nedeniyle... - Resim : 2

Datçalılar adliyeye akın etti
Datçalılar, bugün görülen 2'nci duruşma öncesinde adliye binası önüne akın etti. Tutuksuz sanık T.Y. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada, Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin, duruşmalara katılma talebi kabul edildi. Duruşmada 2 tanık ve mağdur Y.S.'nin annesi Selda S. (33) dinlendi. Tarafların dinlenmesinden sonra hakim duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışında, Datça Demokrasi Platformu üyeleri, alkışlarla mağdur Y.S.'nin ailesine destek verdi.

Küçük çocuğa sahilde kabusu yaşattı! Anne mahkemede konuştu: Tehditler nedeniyle... - Resim : 3

"Bugün olayı bizzat gören 2 tanığımız dinlendi"
Y.S.'nin ailesinin avukatı Şahin Antakyalıoğlu, "Bugün olayı bizzat gören 2 tanığımız dinlendi. Tanıklardan biri yaşanan hususu dile getirdi. Mahkeme, özellikle neden 2 ay sonra şikayet edildiğine ilişkin açıklama istedi. Mağdurun annesi, neden 2 ay gecikmeli şikayette bulunduklarını anlattı. Özellikle aldıkları tehditleri belirtti" dedi.

Küçük çocuğa sahilde kabusu yaşattı! Anne mahkemede konuştu: Tehditler nedeniyle... - Resim : 4

"Bizim talebimiz; öncelikle adalet ve eşitlik"
Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi adına avukat Gülhan Keleş ise bundan sonra davayı daha sıkı takip edeceklerini, ailenin ve mağdur çocuk Y.S.'nin yanında olacaklarını söyledi. Y.S.'nin annesi Selda S. ise yaşanan süreçte aile olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtip, "Bu süreçte etrafımızda olan herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. Sizlere tavsiyem, benzer olaylarla karşısında yalnız başına mücadele etmeye çalışmayın. Kalabalık olun. Tehditlerin, baskıların sesleri, bir süre sonra sizinkilerden daha gür çıkmıyor. Bizim talebimiz; öncelikle adalet ve eşitlik" dedi.