Bakan Kirişçi: 2 bin 400 vatandaşımız tahliye edildi

Muğla'nın Datça ilçesinde dün öğle saatlerine başlayan yangın için ekipler seferber oldu. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız sürerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den açıklama geldi.

Bakan Kirişçi: 2 bin 400 vatandaşımız tahliye edildi

Muğla'nın Datça ilçesinde dün öğle saatlerine başlayan yangın için ekipler seferber oldu. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız sürerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi 2 bin 400 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. 

Bakan Kirişçi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

14 dakikada ilk müdahale yapıldı.

2 bin 400 vatandaşımız tahliye edildi.

Yaklaşık 500 hektar alan zarar gördü.

Yangından etkilenen 5 kardeşimizin durumu iyi.

Şiddetli rüzgara rağmen cansiparane mücadele var.

Gece görev yapabilen helikopter görevini icra ediyor.

"İlk defa burada deneyeceğiz"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça’daki yangın bölgesine gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Kirişci yaptığı açıklamada, “Teknolojimiz en üst seviyede. Kullandığımız yapay zeka, yazılımlarımız, donanımlarımız. Biz Marmaris’te daha beterini gördük, burada içimiz daha rahat. Burada son durumla ilgili bilgi alacağız. Bir de gece kullanılabilen helikopterleri de ilk defa burada denemiş olacağız. Bunların sağlıklı çalışıp çalışmadığını test edeceğiz. İlk defa burada deneyeceğiz” dedi.

500 bin TL kaynak gönderiliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Datça’da bugün başlayan yangın ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bölgedeki vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 500.000 TL kaynak gönderiyoruz" dedi.