Muharrem İnce: Ortada bir tezgah, bir komplo var

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü öne sürülen Muharrem İnce, basın toplantısı düzenledi. İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Şaşırmadım’ dediniz. Açıklamalısınız. ‘Saray komplosu’ deyip bu işin içinden çıkamazsınız" dedi.

Muharrem İnce: Ortada bir tezgah, bir komplo var

İnce’nin konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:

Bu haber çıkınca tezgah olduğunu hissettim. Bu açıklamayı CHP Genel Merkezi’nde Sayın Kılıçdaroğlu’yla birlikte yapmamız lazımdı.

Ortada bir tezgah var, bir komplo var. Bunun sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. CHP 82 milyon’a bunu anlatmalıdır. Bunu açıklamalıdır. Bu tezgahı kim kurdu?

Sayın Genel Başkan katıldığı TV programında, 'Şaşırmadım, doğrudur' dedi. Eyvah dedim. Kriz anında doğrul yönetilmeyecek bu parti dedim. Sayın Genel Başkan'a telefon açtım. 11.37'de bana dönüş yaptı. 8 dakika 18 saniye konuştuk. Burada bir yalan var, birlikte görüntü verelim. 'O kişi ben değilim' dedim. Ben aradım görevimi yaptım.

Dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi’nde üretildi.

Bir başka çağrım Sayın Genel Başkanı’dır. ‘Şaşırmadım’ dediniz. Açıklamalısınız. ‘Saray komplosu’ deyip bu işin içinden çıkamazsınız. Saray bu memlekete çok kötülük yapmış olabilir ama bunun neresinde Saray var?

Erdoğan çıktı meydan okudu. 'Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum' dedi. Ama sen Erdoğan'ın ağzına malzeme veriyorsun. Bugün bana komplo kuranlar yarın Kılıçdaroğlu'nu hedef alır. Ben el uzattım mücadele edelim dedim kabul etmedi Genel Başkan.

Partinin sözcüsü ağzını açmadı daha. Bugün partiyi yönetenler ciğerimi dağlıyor. Kim oluyorsunuz da siz beni savunmuyorsunuz? “Muharrem İnce böyle gizli bir görüşme yapmaz, iftira atıyorsunuz” deseler içim yanmazdı.

Kimse açıklayacaksınız, nasıl disiplin anlayışı bu. 

Ben 16 yıldır milletvekilliği yapmış insanım. Erdoğan, Karamollaoğlu, Akşener'le de görüşürüm. Partiye sorarım, tweet atar basına haber veririm. Dedikoduyu kim çıkartıyor? Dedikodu AK Parti'den mi CHP'den mi çıkıyor? Gazetecinin kaynağı bunu CHP'liden duydum, Kılıçdaroğlu'na doğrulattım' diyor.

Bu haberi görünce kısa süre CHP'li olanlardan biri olabilir diye düşündüm. Yine CHP bize kalır. Bununla mutlaka hesaplaşacağız. Hesaplaşmadan helalleşemeyiz. Helalleşmeyi de mutlaka sağlayacağız. 

Birileri bu haberi yazdırmak istiyor sürekli. Kullanılmış gazeteciler, yandaşlar olabilir biz bunlara rağmen mutlu bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Takdir milletindir. Ben bunun neresindeyim. 41 yıl sonra 30 barajı ben aşmadım mı? Meydanları doldurmadım mı? Kendiniz aday olamadınız, mecburen beni aday yapmadınız mı? Otobüsüme binmek için torpil yapmadınız  mı?

Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz. Ben bu partinin her kademesinde oldum.

İstifa yanıtı

CHP'den istifa edecek misiniz? sorusuna da cevap veren Muharem İnce, "Rica ediyorum bana bir daha böyle bir şey sormayın. Ben kalbimi verdim, Sıradan bir dilekçe ile kurulmuş bir parti değil. Atatürk'ün emaneti bu parti" dedi.