Muharrem İnce'nin ardından Sinan Oğan adaylıktan çekilecek mi? Açıklamalar peş peşe geldi

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan adaylıktan çekileceği yönündeki iddiaları "Türk milletinin aziz evlatları, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz" sözleriyle yalanladı. ATA İttifakı’nda yer alan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ da Oğan'ın adaylıktan çekilmeyeceğini belirtti.

Muharrem İnce'nin ardından Sinan Oğan adaylıktan çekilecek mi? Açıklamalar peş peşe geldi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak konusu oldu. Parti kurmayları Oğan'ın yarınki Antalya programını iptal ettiğini açıkladı. Oğan'ın kurmaylarına yarın Ankara'da bir araya gelme çağrısı yaptığını öğrenildi.

"SONUNA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Oğan Twitter hesabı üzerinden adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayarak, "Türk milletinin aziz evlatları, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Son günlerde bize dönük artan provokasyon duyumları üzerine seçimin son günü herhangi bir olay yaşamak istemedik. O sebeple de bu akşam İstanbul'dayım. Haber Türk Tv'de. Yarın Ankara'da olacağım. Bize katılımlar bekliyoruz. Ankara'da olacağız. Lütfen bizim dışımızdaki hiçbir açıklamaya itibar etmeyiniz." dedi.

"FETÖ’NÜN, BUGÜNE KADAR SİYASETİ ŞEKİLLENDİRDİĞİ ÜÇÜNCÜ OPERASYON"
ATA İttifakı’nda yer alan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, t24'e verdiği demeçte İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili "FETÖ’nün, bugüne kadar siyaseti şekillendirdiği üçüncü operasyon. Bence çekilmemeliydi" değerlendirmesini yaptı. 

ÖZDAĞ: OĞAN ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYECEK
Özdağ, Oğan'ın adaylıktan çekileceği iddialarına ilişkin "Böyle bir şey söz konusu değil" dedi. Özdağ “Millet İttifakı, Muharrem İnce’ye baskı yapabilir ben onu bilmem ama Zafer Partisi’ne ve cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan’a kim nasıl baskı yapabilir, böyle bir şey mümkün değil. Millet İttifakı eğer gücü yetiyorsa kendi başlarına seçimi kazansın” dedi.