Müjde geliyor mu? Asgari ücret zammı 2022? Asgari ücret ne kadar olacak? Güncel 2022 Temmuz zammı...

Vatandaşlar asgari ücret zammını merak ediyor. Asgari ücret hakkında müjde mi geliyor? Asgari ücret zammı 2022? Vatandaşlar 2022 Temmuz zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Asgari ücret ne kadar olacak? Güncel 2022 Temmuz zammı...

Müjde geliyor mu? Asgari ücret zammı 2022? Asgari ücret ne kadar olacak? Güncel 2022 Temmuz zammı...

Mart ayında yıllık enflasyonun yüzde 61.14 çıkmasının ardından asgari ücrete ikinci bir zam gelme konusu gündeme geldi. Mayıs ayında yıllık enflasyonun yüzde 73.50 olmasının ardından asgari ücret zammı hakkında araştırmalar tekrar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı tutarının brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlendiğini duyurmuştu. Şimdi vatandaşlar temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Asgari ücret zammı 2022?

Vatandaşların gözü kulağı yapılacak zamda! Asgari ücret ne kadar olacak? Yapılan her açıklamadan sonra asgari ücrette zam yapılıp yapılmayacağı gündeme geliyor. 4 bin 253 TL olan asgari ücret vatandaşların geçinmesinde zorluk çıkarıyor. 

Müjde geliyor mu? Asgari ücret zammı 2022? Asgari ücret ne kadar olacak? Güncel 2022 Temmuz zammı... - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan en son toplanan Kabine Toplantısı'nın sonra bazı değerlendirmelerde bulunmuştu. Erdoğan, "Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaşlarına yapılan yüksek oranlı zamlar, sosyal yardım yelpazesinin genişletilmesi, destek ve sübvansiyon paketleri gibi uygulamalar bu yaklaşımımızın ifadesidir."

Müjde geliyor mu? Asgari ücret zammı 2022? Asgari ücret ne kadar olacak? Güncel 2022 Temmuz zammı... - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz." dedi. Bu açıklama vatandaşlar tarafından asgari ücrete zam yapılacağı yönünde bir sinyal olarak algılandı.

Müjde geliyor mu? Asgari ücret zammı 2022? Asgari ücret ne kadar olacak? Güncel 2022 Temmuz zammı... - Resim : 4

Asgari ücretlerin temmuz ayında ne kadar zamlanacağı merak konusu oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son açıklama da;  "Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz" sözlerini kullandı.