Müjde, milyonlarca vatandaşın adına para yattı! E-devlet’ten hemen kontrol edin!

Gittikçe pahalanan hayat şartlarında zorlanan vatandaşlara devlet büyük bir yardım yapıyor. Son duyurulan yardım tüm sigortalı çalışanları ilgilendiriyor. Sigortalı çalışanlara E-Devlet’te para tanımlandı. Vatandaşlar E-Devlet’te param var mı? Adıma yatan para var mı? E-Devlet’te biriken para nasıl alınır? E-Devlet nakdi destek sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet’te param yattı mı? Gibi soruların cevabına odaklandı. İşte sigortalı çalışanlara yapılan yardım ve soruların cevabı…

Müjde, milyonlarca vatandaşın adına para yattı! E-devlet’ten hemen kontrol edin!

Devletin peş peşe duyurduğu yardımlardan sonra vatandaşlar da kendi adına bir yardım yatıp yatmadığını merak ediyor. Yardım çalışmalarının yürütüldüğü E-Devlet’te sizin de adınıza tanımlanmış bir para olabilir. Nasıl mı? İşte detaylar…

E-Devlet’te adıma yatan para var mı?

Sigortalı çalışanlara yapılan nakit yardımı bireysel emeklilik sistemi ile ilgilidir. Sigortalı çalışanların tümü bireysel emeklilik fonuna katılır fakat çoğu vatandaş unuttuğu için nikt para yatmaya devam eder. Bu sistemden yeni haberi olan sigortalı vatandaşlar, E-Devlet’ten parasını sorgulayıp kendi adına yatan tutarları çekmeye başladı.

Müjde, milyonlarca vatandaşın adına para yattı! E-devlet’ten hemen kontrol edin! - Resim : 1

E-Devlet nakit desteği nasıl sorgulanır?

E-Devlet’ten yürütülen bütün yardım ve destek çalışmalarını E-Devlet’in kendi internet sitesinden öğrenebilirsiniz. İlgili bakanlıkların yaptığı sosyal ve ekonomik desteklerden E-Devlet’in kendi resmi sitesinden faydalanabilirsiniz. E-Devlet’te adıma yatan para var mı sorusunun cevabını yine kendi E-Devlet panelinizde bulabilirsiniz.

E-Devlet’te biriken paramı nasıl alabilirim?

E-Devlet’te param nasıl birikmiş olabilir diye soracak olursanız, bu her sigortalı işçinin aylık maaşından otomatik olarak kesilen “Bireysel Emeklilik Fonu”dur. Siz de kendi maaşınızdaki BES kesintisini öğrenebilir ve paranızı çekebilirsiniz.

E-Devlet’te kendi panelinize giriş yaptıktan sonra “Takasbank” yazarak adınıza yatan para var mı siz de öğrenebilirsiniz. Eğer bireysel emeklilik kesintisi yapılmışsa, ekranda yazan sigorta şirketiyle iletişime geçip adınıza yatan bu parayı sigorta şirketi hesabından kendi hesabınıza geçirebilirsiniz. E-Devlet nakdi ücret desteği sorgulama yaparken mutlaka kendi bilgilerinizi girmelisiniz.