Müjdeli haber geldi! Başvuruları kaçırmayın! 1100 TL ödenecek!

Milyonlarca kişiyi sevindirecek haber Aile ve Sosyal Yardım ve Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi. Başvuru yapanlar paralarını PTT üzerinden alabilecekler. Peki başvurular nereden yapılır? Başvuru şartları nelerdir? Destek kimlere veriliyor? İşte ayrıntılar…

Müjdeli haber geldi! Başvuruları kaçırmayın! 1100 TL ödenecek!

Aile ve Sosyal Yardım ve Hizmetler Bakanlığı Ev hanımları için sosyal yardım paketi geliştirildi ve Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ev hanımlarının başvurabileceği diğer yardımlar

Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,

Ev hanımlarına 1100 TL yardım parası,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım paketi

Valiliklerin tarafından verilen yardım paketleri

Belediyelerin sağladığı yardım paketleri

Ev hanımlarının sosyal ve maddi yardım başvurusu yapabileceği birçok kurum bulunduğu ifade edildi. Başvurular ve başvuruların sonuçlarının sorgulanması e-Devlet üzerinden yapılacak. Ev hanımlarının sosyal yardım ve maddi yardım başvurusu esnasında başvuru formları doldurmaları gerekiyor.

Her kurumun kendine göre başvuru formu bulunuyor ve bu başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Çalışmayan ev hanımlarına devletin bazı kurumları nakit para yardımı yapıldığı belirtilerek ev hanımlarına nakit para desteği veren yerlerin başında Kaymakamlık binalarında hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardım parası geldiği duyuruldu.

Başvurular nereden yapılıyor?

Devletten maddi yardım almak isteyen ev hanımları e-devlet üzerinden başvuru ve sorgulama işlemlerini yapabilir. Ev hanımları sosyal yardım başvurusu yaparken T.C kimlik numarasının son rakamına göre yapmalıdır. T.C kimlik numarasının son rakamına göre maddi yardım başvurusu yapılışı şöyle:

TC numarası 0 ile bitenler Pazartesi günü,
TC numarası 2 ile bitenler Salı günü
TC numarası 4 ile bitenler Çarşamba günü
TC numarası 6 ile bitenler Perşembe günü
TC numarası 8 ile bitenler Cuma günü

Başvuru günü gelen ev hanımları e-devlet üzerinden başvuru yapabilir.

Başvuru şartlar nelerdir? 

TC vatandaşı olmak

Kadının herhangi bir işte çalışmaması yahut bir yerden gelirinin olmaması

Sosyal bir güvencesinin olmaması

Hane geliri olarak devletin öngördüğü muhtaçlık sınırının altında yaşanması

Çocuk sahibi olması

Ev hanımlarına devlet tarafından verilecek sosyal yardım için belirlenen şartlar şöyle:

Başvuru şartlarını taşıyan ve başvuru formunu doğru bir şekilde dolduran ev hanımlarının başvurusu sistemde onaylanacak. Başvurunun yapıldığı tarih itibari ile başvurular on günde onaya sunuluyor. Başvurusu kabul edilen ev hanımlarını ödemeleri on gün içinde yapılacak.