Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Evlilik sürecini çok kolaylaştıracak! Gençlerin gözü gelecek bu haberde

Dünyaevine giren binlerce çift faizsiz evlilik kredisi için araştırmalara başladı. Faizsiz, devlet destekli 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin TL'lik evlilik kredisinde başvuru tarihleri ve şartları merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Evlilik sürecini çok kolaylaştıracak! Gençlerin gözü gelecek bu haberde

İlk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve AK Parti'nin seçim beyannamesinde de yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezaretinde evlilik kredisi verilecek. Faizsiz, devlet destekli 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin TL'lik evlilik kredisinde başvuru tarihleri ve şartları merak edilmeye başlandı.

NE ZAMAN VERİLECEK?

Genç çiftler için 150 bin TL tutarında evlilik kredisi başvurusu ve ödeme tarihi henüz açıklanmadı. Evlilik planları yapan bu gençler, kısa süre içinde kredi başvuruları ile ilgili detayların netleşmesini bekliyor. Ancak net bir bilgi şu an için mevcut değil.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU

Yeni kurulması planlanan Aile ve Gençlik Bankası, yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla faaliyetlerine başlayacak. Çiftler için özel olarak sunulan bu teşvik kapsamında, iki yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin lira tutarında faizsiz evlilik kredisi verilecek. Banka, aile kurumunu koruyan ve güçlendiren hizmetlerin yanı sıra çocukların eğitimine de destek sağlayarak ailelere katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu yeni uygulama ile genç çiftler, evliliklerine maddi anlamda destek olacak ve geleceğe güvenle adım atabilecek.