Münevver Karabulut cinayeti günler öncesinden mi tasarlandı? Ailenin ilk avukatı tv100'e konuştu

Türkiye'nin aylarca konuştuğu 2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülen Münevver Karabulut cinayetinin ardından 14 yıl geçmesine rağmen yaşanan vahşet gündemdeki yerini koruyor. Münevver Karabulut ailesinin ilk avukatı Faruk Zorba tv100'den Devrim Tosunoğlu'na cinayetin bilinmeyen detaylarını paylaştı. Avukat Zorba Cem Garipoğlu'nun neden dedesi ve babaannesinin evinin önünü seçtiğini açıklarken, cinayete ilişkin 'mayasız ayini' iddialarına da yanıt verdi.

Türkiye'nin konuştuğu Münevver Karabulut cinayetinin ardından tam 14 yıl geçti. Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilen Karabulut davasında kafalardaki kimi soru işaretlerine yanıt olacak açıklamalar ise yıllar sonra Münevver Karabulut ailesinin ilk avukatından geldi.

Avukat Faruk Zorba ilk kez tv100'e cinayetin detaylarına ilişkin bilinmeyenleri anlattı. tv100'den Devrim Tosunoğlu'nun haberinin ilk bölümünde Zorba cinayetten 1 ay sonra olay yerinde silindiği düşünülen kamera kayıtlarına ulaştığını ifade etmişti ve önemli detaylar paylaşmıştı.

Röportajın ikinci kısmında ise Zorba, Münevver Karabulut'un 'mayasız ayini'ne kurban gittiğine yönelik iddialardan, işlenen cinayetin planlı olup olmadığına ve Cem Garipoğlu'nun neden anneannesi ve dedesinin evinin önünü seçtiğine kadar birçok iddiaya da yanıt verdi.

"MÜNEVVER EVE GİTMEK İSTEMİYOR"

Cem Garipoğlu ve Münevver Karabulut'un cinayetten birkaç gün önce yazışmalarının bulunduğunu ve Münevver'in çekinerek aslında eve gitmek istemediğini söyleyen Zorba,"27 Şubat'ta Cem ile Münevver'in messenger yazışmaları var. Münevver bekçinin kendisini eve girerken görmesini istemiyor. Seni arka kapıdan alacağım diyor Cem. Münevver nasıl kapıyı açacağını sorunca, çitlerden atlayıp kapıyı açıp Münevver Karabulut'u eve alacağını söylüyor. Sonraki görüntü ise en korkuncuydu. Çok etkilenmiştim. Cem'in sırtında gitar kutusunu sürükleyerek bir valizi götürerek ilerlediğini görüyoruz." dedi.

 "POLİS EKİPLERİ İFADESİNE BAŞVURMAYA GİDİNCE HOLDE KAN LEKELERİNİ GÖRÜYOR"

 Ekiplerin Cem Garipoğlu son gören kişi olduğundan ifadesine başvurmak eve gittiğinde yerdeki kan lekelerini görüp şüphelendiğini kaydeden Zorba, "Polis ekipleri cinayet sonrası Cem'in katil olduğunu bilerek eve gitmiyor. İfadesine başvurmak için gidiyor ve eve gittiğinde holde kanı görüyor. Kanı görünce savcıyı arayıp bilgilendiriyorlar." şeklinde konuştu.

CEM GARİPOĞLU TASARLAYARAK MI ÖLDÜRDÜ?

Cem Garipoğlu'nun tasarlayarak adam öldürme mi teşebbüs edip etmediğini ilişkin soruyu Faruk Zorba şöyle yanıtladı:

"Cinayetin neden işlendiğine ilişkin hiçbir somut neden yok. Çok ani olarak olan bir olay ama bir yandan da ani gelişen bir olay da değil. Günler öncesinden planlanmış bir cinayet bu. Aslında öldürmeyi istiyordu ama bir mani çıktı yapamadı ve bu ertelendi. Hatta Münevver ayın 3'ünde gitmek de istemiyor ve ısrar edince eve gidiliyor.

Cem'in içeriye girer girmez saniyeler içinde eyleme başladığı biliniyor. Ev kan gölü ve her yere sirayet etmiş, evi öylece bırakıp ceseti Etiler'e götürmeyi düşünüyor."

CEM'E TESTEREYİ SATAN NALBURCU KONUŞTU

Cem Garipoğlu'na testereyi satan nalburcuyla da konuştuğunu söyleyen Zorba nalburcunun cinayetten birkaç gün önce Cem'in testere almak için dükkana geldiğini ve verdiği testerelerin hiçbirini beğenmeyip en sonunda cinayeti işlediği pala diye tabir edilen büyük testereyi aldığını ifade etti.

MÜNEVVER'İN CESEDİ ÇANTASINDAKİ KİMLİĞİ İLE TESPİT EDİLEBİLDİ

Faruk Zorba, Münevver Karabulut'un cesedinin çantasında kimliği olduğu için kolaylıkla tespit edilebildiğini söyleyerek, "Cem'e çok kolay ulaşılıyor. Saat 8 buçuk gibi ceset bulunuyor ve 10 buçuk gibi polis Cem'in evine gidiyor. Eğer Münevver'in kimliği çantasının içerisinde olmasaydı Münevver olduğu bilinmeyecekti ve kimliğinin belirlenmesi belki 3-4 gün sürecekti, o sırada da katil zaman kazanacaktı." dedi.

Cem Garipoğlu'nun dedesi ve anneannesinin evinin önünü seçmesinin sebebi olarak ise Zorba, "Cem Garipoğlu ifadesinde de teyit etti ve buna özgü savunma yaparak İstanbul'u çok bilmediğini, en iyi bildiği yerin dedesi ve babanesinin bulunduğu yer olduğunu söyledi. Fakat sadece bu değil. Burada Etiler'e götürüp orada bir çöp konteynerine atıyor. Cesetten kurtulmak için çok daha basit yöntemler de vardı." şeklinde konuştu.

MAYASIZ AYİNİNE KURBAN MI GİTTİ?

Münevver Karabulut'un 'mayasız ayini'ne kurban gittiğine ilişkin çıkan iddialara ise Zorba, "Böyle bir şeyin olduğuna ilişkin dosyada herhangi bir delil yok. Bu olayı bu şekilde süsleyip püsleyip sunmak cinayet tüccarlığıdır." sözleriyle yanıt verdi.