Kelkitlioğlu: 3-4 CHP'li isimden teyit ettim

Gazeteci Murat Kelkitlioğlu, “CHP’deki çete” yazısıyla gündemi sarsmıştı. tv100 ekranlarında Emre Buga’nın sunduğu Bakış Açısı’nın konuğu olan Murat Kelkitlioğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

Kelkitlioğlu: 3-4 CHP'li isimden teyit ettim

Gazeteci Rahmi Turan’a, bilgiyi götüren isim olan Tuncay Özkan ile ilgili olarak, 3-4 CHP’li isimden teyit ettiğini söyleyen Kelkitlioğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir kumpas var ama bunu dışarıda aramasınlar. Kumpası CHP’nin kendisi kuruyor” dedi. 

Gazeteci Murat Kelkitlioğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

Çok erken saatlerde yayına alınan bir yazı ve bütün gün ilgililer muhatapları mutlaka görmüştür. O yazıya geçmeden önce ülkenin çok fazla sorunları var. Amerika ile ilişkiler, Suriye krizi, Rusya, F35, S400 bütün bunlar varken neden biz kumpası konuşuyoruz?

“Bu tartışmayı ortaya çıkaran ne yazık ki CHP’dir“

Ülkede bu kadar çok tartışılması konuşulması gereken bir gündem varken bunu ortaya atan tırnak içerisinde söylüyorum ne yazık ki ülkemizde bu tür kamplaşmalar olduğu için CHP medyası ve CHP’lilerin kendisidir. 

Bu tartışmanın büyümesinin en büyük nedenlerinden biri ise Sayın Kılıçdaroğlu’nun FOX TV’ye çıkıp “Doğrudur biliyorum ama isim vermeyeyim” demesidir.

Rahmi Turan, Külliye'ye yakın bir gazeteci değildir. MHP ve CHP'nin içini daha çok bilen bir gazetecidir.

Rahmi Turan’ın yazısında ciddi ayrıntılar var. Plaka değiştiren araba, Beştepe'ye giren bir arabadan falan bahsediliyor. Rahmi Turan'ın yazısını okuduğunuz zaman dört başı mamur olan ayrıntıları ile verilmiş bir haberden bahsediyoruz ve buna inanmamak mümkün değil.

Tabii bu seferde “Kim?” diye tartışmalar da başladı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. “İddialar tamamen asılsızdır” denildi. Bir gün sonra da Sayın Cumhurbaşkanı’ndan açıklama geldi.

Sonrasında iş tamamen tersine döndü. Rahmi Turan yanıldığını, teyit edilmesi gerektiğini, yazdıklarının doğru olmadığını, hatta daha da ileri giderek özür diledi. Sonra Uğur Dündar "Evet ilk önce bilgi bana geldi ama teyit edilmediği, teyide muhtaç olduğu için bunu yazmadım" dedi. Bir gazetecinin yapması gereken şeylerden bir tanesi tabi budur. 

Bu kaynağın bir CHP'li olduğu, CHP içinden bir isim olduğu açıklanınca sonuç itibariyle bu işin yalan olduğu bir düzmece oldu ortaya çıktı. 

“Gündemi değiştiren CHP medyası”

Burada bir kere gündemi değiştiren CHP medyası, Sözcü’de çıkan yazı ve ondan sonra Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalarla birlikte tamamen CHP’dir. 

Sayın Muharrem İnce tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Yaklaşık bir buçuk saat süren bir basın toplantısı ki zehir zemberek sözler var. Kimin CHP'li olduğundan tutun da yazın teknede tatil yapan aynı zamanda 24 Haziran sonrası gecesi kendisine yönelik yapılan suçlamaları da planlayan çetenin olduğunu, bu kumpası kuran çetenin de aynı çete olduğunu söyledi. 

“Kumpası CHP’nin kendisi kuruyor”

Sayın Faik Öztrak’ı dinliyorum. Hala bütün bu somut gerçeklere rağmen her şey ortada olmasına rağmen gerçekten işin Külliye tarafından organize edilmediğine inanmadı. Çok net bir şekilde böyle bir görüşme olmadığı da ortada. Buna rağmen hala “Partimize karşı kurulmuş bir komplo var, kumpas var” diyor. Doğru, partiye kurulmuş bir kumpas var. Ama CHP’nin içinde, yani CHP'nin kendisi kuruyor bu kumpası.

“3-4 CHP’li isimden teyit ettim”

Bu yazıyı yazmadan önce en az 3-4 tane CHP kaynağından CHP’li isimden ben bunu teyit ettim. Neyi teyit ettim? Bu işin planlanmasında ki isim CHP'nin Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'dır. Sayın Tuncay Özkan olduğu yönünde bir bilgi edindim.

Kılıçdaroğlu’nun, Fox TV'ye çıkışını planlayan da Sayın Tuncay Özkan’dır. Çünkü apar topar FOX TV’ye haber gidiyor. Ama FOX'ta Sayın Kılıçdaroğlu'nun, İsmail Küçükkaya'nın programında olacağına dair herhangi bir tanıtım yok. 

“Talihsiz açıklamalar”

Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya’ya çıkıyor ve açıklamalar yapıyor. Bence bunlar talihsiz açıklamalar çünkü bu açıklamaların arkasından bütün bu tartışma bu noktaya kadar geliyor. 

“Kendi ayağına sıkmaktan başka ne işe yarar?”

Parti'nin içerisinde bir mahalle seçimleri arkasından ilçe, il ve sonunda  nisan ayının ortasında bildiğim kadarıyla büyük Kurultay yapılacak.

Düşünüyorum, tartıyorum, planlıyorum, kafamda bile mantığa bir yere oturtmaya çalışıyorum. Hiçbir mantıklı cevabı yok. 

Bir parti, son belediye seçimlerinde çok ciddi oranda büyük bir başarı kazanmış, arkasına çok ciddi bir rüzgar almış. Bu durum halk tabiriyle söyleyeyim kendi ayağına sıkmaktan başka ne işe yarar?

“Ben iki neden olduğunu da yazdım”

En büyük nedenlerden bir tanesi Muharrem İnce görünüyor. Nedeni ise; 24 Haziran seçimlerinde kendi partisinden de daha fazla oy alan bir figürden, birisinden bahsediyoruz.

Şimdi zaten Muharrem İnce'nin açıklamalarından o kodlarını okuduğunuz zaman da zaten bu sonuç çıkıyor.

Ben buna mıntıka temizliği dedim. Muharrem İnce gibi isimlerin temizlenerek kurultaya hazırlık hatta ve hatta çok daha ileri giderek Kılıçdaroğlu sonrası "bir genel başkanlık hazırlığı planı" olarak değerlendirdim.

Sayın Uğur Dündar en son "Talat Atilla’ya bilgi veren CHP'liye asıl odaklanalım" diye bir açıklama yapıyor. Yani “Bu Tuncay Özkan değildir” falan demiyor. 

Bir daha söylüyorum, bir daha tekrarlıyorum. Bu kadar ciddi bir rüzgarı arkasına almış bir parti nasıl olur da böyle saçma sapan akla ziyan bir durumla karşı karşıya kalır? 

İkinci nedeni ise; Sayın Kılıçdaroğlu'nun da savunduğu tezlerden bir tanesi olduğu için "Bu kumpası Külliye organize etti" cümlesinden yola çıkarak, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor durumda bırakmak. En önemli sebeplerden birisi de budur.

“Külliyenin dahilinde değil”

Şu ana kadar, ortadaki argümanlar bu işin içinde Külliye'nin hiçbir şekilde dahilinde olmadığını, çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Çünkü bunu biz söylemiyoruz. Bunu haberi yapan söylüyor. Haberin kaynağı olan söylüyor.

Tüm bu açıklamalar doğrultusunda, ben bu işin içerisinde Külliye'nin olmadığını çok açık bir şekilde söyleyebilirm. 

Ortada hala Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir kumpas var, hem de büyük kumpas var belli ama bunu ne olur dışarıda aramasınlar.