Murat Köse tv100'e konuştu: Yeniden Ankara diyoruz ve en güçlü şekilde geliyoruz

Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu'na konuk olan ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, "CHP’li belediye başkanları bu işi başaramadı, başka işle uğraştılar şehirle ilgilenmediler. Biz halka hizmeti, hakka hizmet olarak görürüz. Biz şehirlerimize aşığız, şehirlerimizdeki insanlara aşığız. Dolayısıyla tekrar, yeniden Ankara diyoruz ve en güçlü şekilde geliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına konuk oldu. 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler yaklaşırken Köse, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

"ANKARA'NIN SORUNU TRAFİK"
Ardor'un "Ankaralılara vaadiniz ne olurdu?" sorusuna Köse "Şehirlerin çözülmesi gereken sorunları olur. Ankara’nın bir numaralı sorunu, trafik sorunu." yanıtını verdi

"MANSUR YAVAŞ, 2019 SEÇİMLERİNDEN İTİBAREN ŞEHİRLE İLGİLENSEYDİ, SORUNLAR BU HALE GELMEZDİ"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kentin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten Köse "Sayın Mansur Yavaş maalesef şehirle ilgilenmedi, çözümler üretmedi. Şehir genişledikçe ihtiyaçları oluyor, yeni önlemler almak gerekiyor. Kışın başında baktık ki mazgallar dolu, en basit iştir mazgalları temizlemek. Mansur Yavaş, 2019 seçimlerinden itibaren şehirle ilgilenseydi, sorunlar bu hale gelmezdi" dedi.

"BUGÜNE KADAR ELEŞTİRİLERİMİZE CEVAP VERDİĞİNİ GÖRMEDİK"
Ardor'un "Ankara’da sel riski haritasını öneriyor musunuz?" sorusunu Köse "Biz ayrıntıları söylüyoruz ama Mansur Yavaş’ın, Meclis’le de ilgisi yok. Birlikte yönetim açısından da Ankara’da sorunlar yaşıyoruz. Bugüne kadar eleştirilerimize cevap verdiğini görmedik." diyerek cevapladı.

"TÜM TÜRKİYE'DE EN ÇOK KÜTÜPHANE YAPAN BELEDİYE ÖDÜLÜNÜ ALDIK"
Sözlerini sürdüren Köse "Ankara’nın geriye gittiğini söylerken insanların yaşadıklarından hareketle söylüyorum. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama biz belediyeciliğe insanların hayatına dokunan, çözüme ulaştıran yönüyle bakıyoruz. Tüm Türkiye'de en çok kütüphane yapan belediye ödülünü aldık." diye konuştu. 

"BU BÜTÇEYİ NEREYE HARCADINIZ?"
Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesiyle ilgili Köse "Bugüne kadar 5 yıl geçti yaklaşık 120 milyar bütçe kullandı. Biz her defasında sorduk ‘Bu bütçeyi nereye harcadınız?’ diye. Ankara bir dünya başkenti, ‘Şu eseri yaptım’ demez mi?" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE YÜZYILI’NI İNŞA ETME SÜRECİMİZ BAŞLADI"
"Biz kendi hazırlıklarımızı en güçlü şekilde yapıyoruz" diyen Köse "Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme sürecimiz başladı. Bizim yapacağımız şey ona uygun şekilde vizyon belgelerini açıklamak, şehirlerimizi ileriye taşıyacak çalışmalar yapmak. Biz kendi analizlerimizi hem parti hem teşkilat hem belediye olarak yaptık. Olağanüstü bir çabayla bugüne kadar geldik. CHP ya da İYİ Parti fark etmez, asla bize hizmette ve eserde yetişemezler." dedi. 

"YENİDEN ANKARA DİYORUZ VE EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE GELİYORUZ"
"CHP’li belediye başkanları bu işi başaramadı, başka işle uğraştılar şehirle ilgilenmediler" diyen Köse "Biz halka hizmeti, hakka hizmet olarak görürüz. Biz şehirlerimize aşığız, şehirlerimizdeki insanlara aşığız. Dolayısıyla tekrar, yeniden Ankara diyoruz ve en güçlü şekilde geliyoruz. Biz 2019 yılında kazansaydık, Ankapark bu hale gelir miydi? Çalışmaya devam ederdi. Ufuk olmayınca, beceri olmayınca bu tür sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Oraya bir yatırım yapılmış, milli bir servet o. Sayın Mansur Yavaş, orayı ucube bir projeye, özellikle bir enkaza çevirdi" şeklinde konuştu. 

"1 NİSAN SABAHI İTİBARİYLE ANKARA’DA YAPACAĞIMIZ İLK METRO, MAMAK METROSU OLACAK"
Eleştirilerini sürdüren Köse "58 kilometre metro yapacağını söyledi, 9 ayda tüm projelerini yapacağını, 4 yılda da tamamını hizmete açacağını söyledi. 5 yıl geçti, ortada yapılan 1 kilometre bile metro yok. Buradan Mamaklı hemşerilerime hemen ifade edeyim, 1 Nisan sabahı itibariyle Ankara’da yapacağımız ilk metro, Mamak metrosu olacak." ifadelerine yer verdi