Müsavat Dervişoğlu'ndan tv100'e özel açıklamalar: Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a nasıl bakıyor?

tv100 Özel Röportaj'da merak edilenlere cevap veren İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, yeni dönem için liderliğe talip olduğunu ve çok iddialı olduğunu söyledi. Kübra Par'ın, "İYİ Parti’nin yeni genel başkanı siz olursanız CHP ile gerilim hattı yumuşar mı?" sorusunu yanıtlayan Dervişoğlu, "CHP ile bir gerginliğimiz yok TBMM’de beraber çalışıyoruz. Biz bir daha yan yana gelmemek üzere bir itilaf yaşamadık kimseyle." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, tv100'de yayınlanan Özel Röportaj'da Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"OLDUKÇA İDDİALIYIM"

"Uzun yıllardan beri siyaset yapıyorum, neredeyse siyasetin içine doğdum diyebilirim. 1969 seçimlerinden beri parti flamalı araçlarda dolaşırım seçim dönemlerinde dolayısıyla bir yeterlilik kendiliğinden oluşuyor. Ama bizim partimizin kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener İYİ Parti'yi kurarken Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz şartları değiştirebilmek, Türkiye'nin içine itildiği diğer olumsuzlukları da bertaraf etmek üzere vaziyet almak adına bizleri yanında görevlendirmişti. Kendileri bu kurultayda genel başkan adayı olmamaları münasebetiyle ben bu kritik eşikte ve tarihi süreçte kayıtsız kalamayacağımı gördüm. Sıradan bir genel başkanlığa değil İYİ Parti'nin kurucu liderinden sonra yeni dönem için liderliğe talibim. Oldukça iddialıyım.

"28 NİSAN SABAHI İKTİDAR YOLCULUĞUMUZU BAŞLATACAĞIZ"

Bugün İstanbul delegeleriyle toplantı yaptık ondan sonra da delege arkadaşlarımızla birebir görüştüm. Zaten adaylığımı ilan ettiğim günden itibaren delege arkadaşlara telefonla ulaşmak süratiyle onlarla görüşlerimi düşüncelerimi paylaşıyorum. Umarım ki güzel bir sonuçtan sonra partinin genel başkanlığına geleceğim. 28 Nisan sabahı da iktidar yolculuğumuzu başlatacağız. Ben tekil konuşamıyorum. 'Ben' demeyi bilmiyorum. 'Genel Başkan olacağım' diyorum. Ama seçimi dava ve kader arkadaşlarımızla birlikte kazanacağız.

"MERAL ANNE SONRASI MÜSAVAT ABİ Mİ?"

Bana hangi sıfatı yakıştıracaklar bilmiyorum. O isimleri insana halk veriyor. Kendi kendinize isim izafe edemezsiniz. Biz 3 kardeşiz. Rahmetli babam 3'ümüze güzel isimler vermiş. Benim ablam Adalet, kardeşim Hürriyet ben de Müsavat'ım. Hayatımız boyunca isimlerimizin anlamlarından koştuk. Müsavat eşitlik demektir. Umarım ki İYİ Partililer Türk Milletinin değerli mensupları ismimle mütenasip bir sıfatı bana uygun görürler.

"PARTİYE ZARAR VERENLERLE GÖRÜŞMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

İYİ Parti son 1 yılda her türlü parti içi tartışmayı kavgayı gürültüyü yaşadı. Siz parti içindeki bütünleşmeyi sağlayabilecek misiniz?

Sizin de yayınlarınızda takip ediyorum bir kavga varmış gibi görünüyor ama genellikle o hissiyatı yaratanlar İYİ Parti’yle gönül bağlarını koparmış olanlar dolayısıyla o arkadaşlarımız İYİ Parti’ye zarar vermek yapıcı eleştiriler yerine haraketamiz ifadelerde bulundukları müddetçe kanaatim ve inancım odur partisine zarar veren ve partinin kurucu önderlerine hakaretamiz ifadeler yapanlarla herhangi bir görüşme yapmayı düşünmüyorum.

İSTİFA EDEN İSİMLERİ GERİ ÇAĞIRIR MI?

Ben partiden giden hiçbir kişinin ardından olumsuz bir beyanda bulunmadım. Önemli bir süreçte ifadeleriyle sırf partiye zarar vermek ve beklentilerine karşılık bulamadık diye intikam almaya kalkışarak İYİ Parti'ye bir felaket senaryosu yazmaya çalışanlarla mesafemi kapatmayacağım.

"28 NİSAN SABAHI İYİ PARTİ'NİN GENEL BAŞKANI OLARAK UYANACAĞIM"

Koray Aydın ‘Delegenin yüzde 50’sini ikna ettim’ diyor, sizde durum ne?

Ben sadece kazanacağımızı söylüyorum. Ben dedim ya öyle çok tekil konuşamam kimsenin iradesine de ipotek koyulabilecek bir alan olarak görmem. Delegelerle birebir görüşüyorum. 28 Nisan sabahı İYİ Parti'nin Genel Başkanı olarak uyanacağım.

"BEN VESAYET ALTINDA HİÇBİR ŞEY YAPMAM"

Sayın Meral Akşener siyasete tamamen veda mı etti emekli mi oluyor?

Sayın Genel Başkanımız 30 yıldır siyasetle iştigale diyor dolayısıyla siyasette 30 yıl tutunan tek kadın siyasetçi ve son dönemlerdeki tek kadın lider dolayısıyla o statüde birinin siyasetten tamamen kopması mümkün değildir yol göstericilikleri olur. Sayın Genel Başkanımız siyaseti değil, İYİ Parti’nin genel başkanlığını bıraktı.

Soruyu tersten sorayım o zaman kazanırsanız siz bir gölge başkan olacaksınız ve Sayın Akşener asıl yönlendirici güç mü olacak?

Ben Müsavat Dervişoğlu’yum söylediklerimi kimse yanlış anlamaz ama karakterim icabı bu dünyada yaşayan herkes benim vesayet altında iş ve siyaset yapmayacağımı bilir.

"İYİ PARTİ 2028’DE DE SEÇİMLERE HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK GİRECEK"

Doğru karar mıydı yani yarın yeniden bir seçim olsa siz hür ve müstakil girmeyi düşünür müsünüz?

Yarın yine seçim olacak zamanında olursa 2028’de. 2028 seçimlerine de İYİ Parti hür ve müstakil olarak girecek. Ama iktidara talip olarak girecek.

"BİZ KİMSEYLE BİR DAHA YAN YANA GELMEMEK ÜZERE BİR İTİLAF YAŞAMADIK"

İYİ Parti’nin yeni genel başkanı siz olursanız CHP ile gerilim hattı yumuşar mı?

CHP ile bir gerginliğimiz yok TBMM’de beraber çalışıyoruz. Biz bir daha yan yana gelmemek üzere bir itilaf yaşamadık kimseyle.

"PARTİMİZE YENİ GELECEKLER OLACAK"

İsim vermiyorum ama konuyla ilgili görüşmelerim var. Yeni isimler olacak, başka partilerden partimize gelenlerde olacak, milletvekilleri de olacak.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A NASIL BAKIYOR?

Yerel seçimlerin karakterinden kaynaklı olarak seçmen oy kullanma tercihini karşıtlık duygusu olarak şekillendirmiş. AK Parti kazanmasın diye karşısında kazanmaya en yakın adaya oy vermiş. Bizim parti olarak yürütemediğimiz alan orası.

Her iki taraftada maksadı aşan şeyler olur seçimlerde. Sıcak karşılanmayan hoş görülmeyen ifadeler olabilir. Seçmen davranışını istediğiniz gibi yönetemezsiniz. Orada bir psikolojiyi ıskaladığımızı söylüyorum zaten. 

"İSTİFA EDEN İSİMLER İYİ PARTİ KURULURKEN YOKLARDI, ONLARI BİZ BULDUK"

Kadrolarınızın çok büyük bir bölümünü kaybettiniz.

Biz ekonomi alanında üstün meziyetleri olan insanları parlattık ama ekonomiyi yönetmedik biz. Yarında üstün meziyetleri olan ekonomi kadrolarıyla iş başına geliriz. Bunlar Türk siyasetin de yıldız kaydı şeklinde görülecek şeyler değil. Saydığınız isimler biz İYİ Parti’yi kurarken İYİ Parti’de değillerdi, onları biz bulduk.

Siz İYİ Parti’nin lideri olursanız Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşür müsünüz?

Seçilecek Genel Başkan benim, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla beni ziyaret ederse iade-i ziyarette bulunurum. Türkiye’nin temel meselleriyle alakalı olarak sadece şahsımı değil, tüm siyasi liderlerle o meseleleri görüşmek üzere bir toplantı tanzim ederse de giderim."