Mustafa Destici tv100’de konuştu: BBP olarak, oy patlaması yaşayacağımızı görüyorum

Büyük Birlik Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili adayı Mustafa Destici tv100’de yayınlanan Oğuz Haksever ile Akşam Raporu'nda açıklamalarda bulundu. Destici, "Bu seçim döneminde iyi çalıştık bütün teşkilatlarımızla birlikte. Dolayısıyla BBP olarak bir oy patlaması yaşayacağımızı ben görüyorum. Bu gerçekleşecek inşallah, buna inanıyorum." dedi.

Mustafa Destici tv100’de konuştu: BBP olarak, oy patlaması yaşayacağımızı görüyorum

tv100’de yayınlanan Oğuz Haksever ile Akşam Raporu'na, Büyük Birlik Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili adayı Mustafa Destici konuk oldu.

Destici'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

-(Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın, görevinden istifa etmesi) 100 yılın afadını yaşadık. Ekiplerimizi deprem bölgelerine gönderdik. Ben de ikinci gününden itibaren bölgedeydim. O zaman en büyük ihtiyaç çadırdı. Çünkü hava sertti, soğuktu. İnsanlar başlarını sokacak yer arıyorlardı. Bir sürü insan bize çadır talebiyle geliyor. Biz de temin edebildiklerimizi gönderiyorduk. Bir duyduk ki Kızılay çadır satmış. Bu kadar millet çadır diye tutuşurken. Deposundaki çadırları satmış. Kızılay başkanı önce açıklama yaptı, "Bu normal bir şey, bizim ticari bir şirketimiz var. Dolayısıyla bu çadırı o satmış" dedi. Normalmiş gibi kamuoyuna sunmaya çalıştı. Tepkiler artınca "benim haberim yok, arkadaşlar doğru yapmamış" dedi. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

"KIZILAY'IN İTİBARIYLA OYNANDI"

-Kim oturduğu kurumun başında böyle vahim bir hataya sebep oluyorsa ve bu hatanın yüzünden Kızılay'ın itibarıyla oynandı. Ben ilk çıktığında dedim ki "Kızılay başkanına düşen sorumluluğunu yerine getirmeli ve görevinden ayrılmalı." diye ifade ettim.

"GÖREVİNDEN AYRILMASI DOĞRU BİR KARAR"

-Nihayet bugün geç de olsa alınmış doğru bir karar. Kızılay başkanının görevinden ayrılması. Çok doğru bir karar. Çadır satamaz Kızılay, bu kabul edilebilir bir şey değil. Yapması gereken, deposunda ne kadar çadır varsa hatta dışarıdan temin edip bölgeye getirmesiydi. Kızılay camiası için hayırlı olsun.

"ÜZÜCÜ BİR HADİSE"

-(Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi) Üzücü bir hadise seçime 2 gün kala. 4 cumhurbaşkanı adayından birinin adaylıktan çekilmesi doğru değil. Çekilme sebebi, gerekçesi tabi Muharrem Bey'in açıkladığı sebep var. Ama bir de kamuoyunun bildiği satın aldığı diyelim sebepler var. Sayın İnce ile ilgili birtakım bilgiler servis edildi. Çekilmezse bu belgelerin yayınlanacağı ifade edildi. 

"OYLARIN CHP'YE GİTMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

-(İnce'nin adaylıktan çekilmesinden sonra oylar nereye gidecek?) CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na gitmeyeceğini düşünüyorum. Neden? Çünkü bu sürece Muharrem İnce'yi Kılıçdaroğlu ve CHP getirmiştir. Memleket Partisi'ne ve İnce'ye oy verecek seçmenin böyle bir kızgınlığı var. Bakın, İnce'nin oyu neden arttı birden? Ona bakmak lazım. Kılıçdaroğlu ismi açıklandıktan sonra resmileştikten sonra bir anda Muharrem İnce'nin oyları pik yaptı. Bu oy nereden gitti? Bu oy CHP'nin Atatürkçü ulusal kesimiyle İYİ Parti'nin aynı kesiminden gitti. Bunlar zaten Kılıçdaroğlu'ndan rahatsız oldukları için İnce'ye yöneldiler. 

"KIYMETLİ MADENLERİMİZ VAR"

-Biz karasularımızda mavi vatanımızda onlarca yıldır doğalgaz araması yapamadık. En son sondaj gemilerimizi aldık. Aradık, bulduk ve çıkarttık. Bizi Gabar'da Cudi'de terörle meşgul ettiler. Terörden temizlendi, petrol çıktı. Borumuz var, biz bunu ham madde olarak satıyoruz. İşleyip sattığımızda Türkiye ekonomisine milyarca dolar katkı sağlayacak. Çok kıymetli madenlerimiz var. 

-Biz uygulanan ekonomik modeli destekliyoruz. Türkiye bundan çok olumlu neticeler alıyor. Tabi bunun biraz zamana ihtiyacı var. 

"SEÇİM DÖNEMİNDE İYİ ÇALIŞTIK"

 -Biz 'oy vermeyiz' diyen bir kimseyle karşılaşmıyoruz. Bu seçim döneminde iyi çalıştık bütün teşkilatlarımızla birlikte. Dolayısıyla BBP olarak bir oy patlaması yaşayacağımızı ben görüyorum. Bu gerçekleşecek inşallah, buna inanıyorum. Büyük Birlik Parti'miz bu 30 yıl içerisinde katıldığı tüm seçimlerden daha yüksek bir oy alarak çıkacağını ümit ediyorum.