Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla yaptıkları büyük tepki çekmişti! Savcılıktan hapis cezası talebi!

Üsküdar'da okuyan 17 yaşındaki lise öğrencisinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla yaptığı hareketler büyük tepki çekmişti. tv100'den Halil Sadri Yılmaz'ın haberine göre gözaltına alınan ardından da tutuklanan lise öğrencisi A.E.S. için savcılık, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla yaptıkları büyük tepki çekmişti! Savcılıktan hapis cezası talebi!

İstanbul Üsküdar'da okuyan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S.'nin, sosyal medyaya düşen hakaret içerikli videosu büyük tepki çekmişti. 

ATATÜRK FOTOĞRAFINI KOPARIP...

17 yaşındaki  A.E.S., okul kitabından kopardığı Atatürk fotoğrafını, cinsel organına sürterek hakarette bulunmuştu. O anlar, lise öğrencisinin arkadaşları tarafından kayda alınıp sosyal medyada gündem olunca polis ekipleri, A.E.S'yi gözaltına aldı. 

"ATATÜRK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM" SAVUNMASI

Gözaltına A.E.S.’nin ifadesine de yer verilen iddianamede, A.E.S.’nin, Marmara İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi olduğunu, Atatürk fotoğrafına cinsel organını sürten kişinin kendisi olduğunu, ancak bu videonun yaklaşık 2 yıl önce kendisi 9. sınıfta iken çekildiğini, o tarihte sınıfta fotoğraflarla oyun oynadıklarını, eylemi gerçekleştirdiğinde fotoğrafın Atatürk’ün fotoğrafı olduğunu bilmediğini, rastgele ellerine aldıkları farklı fotoğrafları cinsel organlarına sürttüklerini ve bu hareketleri sınıfta kendi aralarında eğlenmek amacıyla yaptıklarını söylediği anlatıldı.

TUTUKLANDI

  A.E.S., “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” ve “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Anadolu Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklanmasına karar vermesinin ardından 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. cezaevine gönderildi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, olay tarihinde 15-18 yaş grubunda olduğu anlaşılan A.E.S.’nin yaptığı eylemiyle Atatürk’e alenen hakaret ettiği ve bu suçun basın yoluyla işlendiğine dair kamu davası açmak için yeterli delil bulunduğu belirtilerek, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep edildi.

Savcılık, A.E.S. hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan ise takipsizlik verdi.