Mustafa Şentop açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösteren ülkeler...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesiyle "Pakistan Senato Başkanı bizzat açıklama yaptı. Özel bir mektup da yazdı. Endonezya, Macaristan, Japonya, Bangladeş, Cezayir, Umman, Mali, Gabon, Nijer'den birçok milletvekili başvuru yaptı. Bizim iddiamız şudur; 2022 yılında Barış Ödülü verilecekse, kim verirse versin, bu Barış Ödülü'nü hak eden kişi, Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Mustafa Şentop açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösteren ülkeler...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AAtölye'deki Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olarak katıldı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdiği ve bazı ülkelerin de bu konuya destek verdiğinin hatırlatılması üzerine Şentop, Nobel Barış Ödülü'nün her yıl verildiğini belirtti. Geçen yılın en önemli olayının; Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonucu ortaya çıkan savaş olduğuna işaret eden Şentop, bu önemli olayda insani ateşkesin sağlanmasında adım atan kişinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti.

"ENDONEZYA, MACARİSTAN, JAPONYA, BANGLADEŞ, CEZAYİR, UMMAN, MALİ, GABON, NİJER'DEN BİRÇOK MİLLETVEKİLİ BAŞVURU YAPTI"
Şentop, tahıl koridoru, esir değişimi, yaralıların ve yaşlıların ülkelerine iadesinin, Erdoğan'ın Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki çabalarının sonucu ortaya çıkan somut adımlar olduğuna dikkati çekerek, "Eğer bir Barış Ödülü'nden bahsediyorsak, Nobel falan 2022 yılı için... Burada tek bir kişi var. O da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu ödülü, hak eden kişidir. Bu fikir nasıl ortaya çıktı? Birçok uluslararası toplantıda, destek veren ülkelerden parlamenterlerin de ortaya attığı, bize teklif ettiği birtakım değerlendirmelerle ortaya çıkmış oldu. Sonuçta, özel bir gayret de göstermedik. Bir adaylık başvurusu yaptıktan sonra bu ülkelerden, parlamenterler, senatörler... Pakistan Senato Başkanı bizzat açıklama yaptı. Özel bir mektup da yazdı. Endonezya, Macaristan, Japonya, Bangladeş, Cezayir, Umman, Mali, Gabon, Nijer'den birçok milletvekili başvuru yaptı. Sosyal bilimler alanında çalışma yapan akademisyenlerin de bu konuda başvurusu oldu. Nobel Barış Ödülü verilir, verilmez ayrı bir şey." dedi.

"BARIŞ ÖDÜLÜ'NÜ HAK EDEN KİŞİ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"
TBMM Başkanı Şentop, Nobel Barış Ödülü'nü veren komitenin siyasi yaklaşımları olduğuna dikkati çekerek, "Obama, ABD Başkanı seçildikten sonra bir şeyler yapacak diye kendisine verilmiş Barış Ödülü. Bazı ufak tefek gıda yardımları yapan sivil toplum kuruluşlarına verilmiş." dedi. Nobel Barış Ödülü'nün verilme ihtimalini nasıl gördüğüne ilişkin soruya Şentop, "O bizi ilgilendirmez. Başka barış ödülleri de olabilir. Bizim iddiamız şudur; 2022 yılında Barış Ödülü verilecekse, kim verirse versin, bu Barış Ödülü'nü hak eden kişi, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Verirsiniz, vermezsiniz... Komitenin siyasi bakış açısına sahip olduğunu gösteren başka bir delil olur bizim açımızdan. 2022 yılı Barış Ödülü söz konusuysa, Erdoğan bunu hak eden kişidir. Başkası verir, vermez onların sorunlarıdır." karşılığını verdi.