20 yıl evinde saklandı, bulunamadı

Muş'ta evine ve ahırına yaptığı gizli bölmelerde saklanarak yaklaşık 20 yıl boyunca kaçmayı başaran Hizbullah üyesi Y.Y. sonunda yakalandı. Y.Y.'nin jandarmadan nasıl kaçtığı da ortaya çıktı.

20 yıl evinde saklandı, bulunamadı

Muş'ta, hakkında 'Hizbullah silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.Y. isimli şahıs, 20 yıl sonra evine yaptığı gizli bölmede yakalandı. Y.Y.'nin hem evine hem de ahırına yaptığı gizli bölmeler sayesinde kaçmayı başardığı belirtildi.

Evi ve ahırında incelemeler yapılan Y.Y.'nin köyün ön kısmındaki akrabaları tarafından her jandarma geldiğinde haber aldığı ve hemen gizli bölmelere girdiği tespit edilirken, merkeze bağlı Yukarıyongalı köyünde yapılan son baskında kıskıvrak yakalandı.

Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri, "Hizbullah silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.Y.'nin merkeze bağlı Yukarıyongalı köyünde olduğu bilgisini edindi.

Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonda, evindeki gizli bölümde yakalanan Y.Y, gözaltına alındı. Hakkındaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Y.Y, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Y.Y'nin, 20 yıldır güvenlik güçlerine yakalanmamak için yazın ahırda, kışın da evinde yaptığı gizli bölümde saklandığı anlaşıldı. Y.Y'nin, köye gelen ekiplerden aşağı kısmdaki yakınlarından haber alarak bugüne kadar kaçabildiği ortaya çıktı.