Kuruluş Osman'da Nayman komutan kimdir? Naymanlar kimlerdir? Berik Aitzhanov kimdir, nereli?

Kuruluş Osman’nın kadrosuna katılan ve Nayman komutanı canlandıran Berik Aitzhanov dizinin takipçileri tarafından merak ediliyor. Tarihte Moğol Komutan Nayman ve Naymanlar hakkındaki bilgiler araştırılırken karaktere hayat veren Berik Aitzhanov’un biyografisi de sıklıkla araştırılan isimlerin başında geliyor. Peki, Kuruluş Osman'da Nayman komutan kimdir? Naymanlar kimlerdir? Nayman ne demek? Berik Aitzhanov kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Kuruluş Osman'da Nayman komutan kimdir? Naymanlar kimlerdir? Berik Aitzhanov kimdir, nereli?

Kuruluş Osman dizisine yeni karakterler katılmaya devam ediyor. Burak Özçivit, Özge Törer, Yıldız Çağrı Atiksoy, Buse Arslan gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı Kuruluş Osman’da Nayman komutan karakterini hayat veren Berik Aitzhanov kadroya dahil oldu. Dizinin takipçileri Kuruluş Osman'da Nayman komutanın tarihi bilgileri araştırırken, karaktere hayat veren Berik Aitzhanov hakkındaki detayları araştırıyor.

NAYMAN KOMUTANI CANLANDIRAN BERİK AİTZHANOV KİMDİR?

Kuruluş Osman dizisine Komutan Nayman olarak katılan Berik Aitzhanov, Kazakistan asıllı oyuncu ve film yapımcısıdır. 11 Mart 1979 yılında dünyaya gelen oyuncu, 2011 yılında En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

NAYMAN NE DEMEK, NAYMANLAR KİMLERDİR?

Nayman, Moğol İmparatorluğu kurulmadan önce Moğolistan'da yaşamış göçebe kabilelerden biridir. Kökeni bilinmeyen Naymanların Türk dilini konuştukları için Türk halklarından olduğu tahmin ediliyor. Naymanlar bugünkü Kazakistan'ın kuzeydoğusu ile Moğolistan'ın batısında yaşamaktadırlar. Cengiz Han zamanında Nayman Devleti bölgenin en güçlü ordusuna sahipti ve Moğolların batısında bulunuyorlardı. 12. yüzyılın sonlarında Moğollardan daha fazla Naimanlı vardı. 1199'da Temuçin (Cengiz Han) müttefiki Ong Khan ile birlikte Naimanlar'a karşı bir seferberlik başlattı.