Naci Görür, Siirt'teki depremin nedenini açıkladı! "Devamı gelebilir" deyip iki il arasındaki hattı işaret etti

Siirt'te sabah saatlerinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Depremin nedeninin Arap levhasının hareketi olduğunu ifade eden Görür, iki il arasındaki hattı işaret ederek bu tarz depremlerin yaşanabileceğini belirtti.

Naci Görür, Siirt'teki depremin nedenini açıkladı! "Devamı gelebilir" deyip iki il arasındaki hattı işaret etti

Siirt'te meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den, "Böyle depremler beklenebilir" uyarısı geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgilere göre, saat 07.35'te merkez üssü Siirt olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, çevre ilçelerde de hissedildi.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde saat 07.35'de 3.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar valiliğimize intikal eden olumsuz bir durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE DEPREMLER BEKLENEBİLİR"

Sosyal medya hesabından Siirt'teki depremi değerlendiren Görür "Aydınlar, Siirt’te 4,1 deprem. 6 Şubat depremlerinden sonra Arap Levhasının kuzeye doğru hareketi Adıyaman- Hakkari bindirme hattını sıkıştıracaktı. Böyle depremler beklenebilir, sevgiyle" ifadesini kullandı.